Logo Realitatea.md

Brigada de infanterie motorizată „Dacia" a sărbătorit 27 de ani de la fondare. Militarilor le-au fost oferite diplome și distincții

20 Februarie 2019, 20:15 // Societate

Militarii Brigăzii „Dacia" au sărbătorit astăzi 27 de ani de la formarea unităţii, în cadrul unei ceremonii, desfăşurate la Cahul, în prezenţa corpului de comandă al Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, administraţiei publice locale, veteranilor, elevilor şi întregului efectiv militar şi civil al brigăzii.

Cu această ocazie, ministrul Apărării Eugen Sturza a înmânat unui grup de militari şi civili diplome şi distincţii ale Armatei Naţionale pentru performanţă în activitate şi a apreciat prestaţia întregii unităţi în contextul reformei sectorului de apărare.

"Toate procesele care sunt desfăşurate actualmente în Armata Națională – de la modernizare până la profesionalizare, ar fi fost imposibile fără sprijinul, înțelegerea și implicarea dumneavoastră, dragi infanterişti!", a spus ministrul Apărării.

Eugen Sturza s-a referit la activităţile desfăşurate, în premieră, în cadrul unităţii, care au avut un impact asupra pregătirii corpului de militari în termen şi prin contract. „În acest an, aţi avut posibilitatea să vă instruiţi în cadrul unui curs special pus în aplicare după modelul occidental, cu sprijinul partenerilor noștri străini. Ca rezultat, mulţi dintre voi aţi ales să rămâneţi ca militari profesionişti în Armata Naţională. Este o realizare pentru noi şi aş vrea, în acest sens, să mulţumesc experţilor internaţionali şi locali, care v-au prezentat cele mai bune practici în domeniu", a menţionat ministrul Sturza.

Ministrul Apărării a adăugat că transformarea Armatei Naţionale rămâne a fi o prioritate pentru conducerea instituţiei de apărare.

„Acest obiectiv poate fi atins doar printr-un efort comun - de la general până la soldat. Avem obligaţia să respectăm această profesie, profesia de militar, şi în tot ceea ce facem – de la elaborarea politicilor până la executarea ordinelor cotidiene - să dăm dovadă de responsabilitate, competenţă şi dedicaţie. Doar împreună vom reuşi!", a concluzionat Eugen Sturza.

Festivitatea de la Cahul a cuprins exerciţii de mânuire a armamentului şi de luptă corp la corp, precum şi o expoziţie de armament, tehnică şi echipament militar.

Brigada de infanterie motorizată „Dacia" din Cahul a fost creată la 24 februarie 1992, prin decretul Preşedintelui Republicii Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile