Logo Realitatea.md

BUCOVINA – 2018: Serviciile speciale din Moldova și Ucraina, antrenate în exerciții antiteroriste

11 Iunie 2018, 16:05 // Actualitate

Inspectoratul General al Poliției în cooperare cu serviciile speciale din Ucraina au desfășurat un exercițiu antiterorist - „BUCOVINA - 2018”. În operațiune au fost antrenate instituțiile sistemului național de prevenire și combatere a terorismului. Aplicațiile tactice, organizate la nivel regional, au avut loc în perioada 02-08 iunie și au avut drept scop testarea, evaluarea și îmbunătățirea procedurilor și mecanismelor de interacțiune și interoperabilitate dintre autorități, în situații de criză teroristă.

Foto: politia.md

Exercițiul a fost planificat, coordonat și monitorizat de către Centrul Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, fiind conceput în baza noilor riscuri și tendințe ale evoluției fenomenului terorist la nivel regional și internațional.

În cadrul exercițiului au fost simulate mai multe situații de criză teroristă, ce urmau a fi soluționate și gestionate conform procedurilor legale. Astfel, autoritățile naționale participante au inițiat și au pus  în aplicare un spectru de măsuri practice în vederea evaluării capacităților de reacție și interacțiune pe durata operației antiteroriste. Exercițiul s-a finalizat cu executarea intervenției contrateroriste prin anihilarea grupului convențional de teroriști, eliberarea ostaticilor și restabilirea ordinii de drept.

Acțiunile au demonstrat importanța cooperării în lupta împotriva manifestărilor de terorism şi crimei organizate, necesitatea dezvoltării și îmbunătățirii capacităților de reacționare, operaționale și de management ale autorităţilor de resort.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6067 -0.4903%
USD USD 16.9747 -0.0853%
RUB RUB 0.2589 0.0386%
RON RON 4.2017 -0.4737%
UAH UAH 0.6081 0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile