Logo Realitatea.md

Bucureștenii vor călători cu un singur bilet în metrou și în autobuz! Cât va costa tichetul și cât timp va fi valabil

04 Decembrie 2017, 19:24 // În lume

Bucureștenii vor călători cu metroul și autobuzul, utilizând un singur tichet. Biletele vor putea fi cumpărate de la toate punctele de vânzare de la Metrou și RATB, precum și de la automate, scrie Agerpres.ro.

Foto simbol: stirileprotv.ro

Un proiect în acest sens a fost votat azi de membrii Consiliului General al Municipiului București. Proiectul a fost adoptat cu 32 de voturi "pentru", șase abțineri și niciun vot împotrivă.

"Am convocat o ședință deîndată a Consiliului General pentru a dezbate și vota împreună implementarea proiectului de bilet unic de pe raza Municipiului București. Este o primă etapă care va fi lansată pe data de 10 decembrie. Practic, cetățenii vor putea să călătorească și cu metroul și cu autobuzul folosind același tichet. Biletele unice vor putea fi achiziționate la toate punctele de vânzare, atât de la Metrou, cât și de la RATB, precum și de la automate", a precizat primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea.

Firea a menționat că în prima etapă a implementării acestui proiect vor fi valabile în continuare titlurile de călătorie actuale.

"În etapa a doua ne dorim să existe și în ceea ce privește biletul, dar și abonamentul, un singur tichet cu care să se poată călători și cu metroul și cu autobuzul și un singur tip de abonament. După întâlnirea pe care am avut-o recent cu domnul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, am demarat atât ministerul, cât și primăria, toate procedurile interne și legale astfel încât să se poată implementa cât mai rapid. Suntem acum în fața unei decizii foarte importante pentru bucureșteni, care este cuprinsă în Planul de Mobilitate Durabilă ce a fost dezbătut și aprobat încă de anul trecut", a spus Firea.

Astfel, biletul unic valabil 60 de minute va costa 5 lei, cel de zece călătorii de câte 60 de minute — 34 de lei, iar abonamentul de o zi, cu călătorii nelimitate — 17 lei, scrie sursa citată.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2560 -0.3002%
USD USD 16.4677 0.2435%
RUB RUB 0.2681 -0.2604%
RON RON 4.3476 -0.3347%
UAH UAH 0.6290 0.4151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile