Logo Realitatea.md

Buteliile de gaz, tot mai întâlnite în apartamentele din Chișinău. În localuri - nici urmă de ele

08 Februarie 2016, 12:02 // Societate

Autoritățile locale continuă să verifice unitățile de alimentație publică din Chișinău pentru a depista butelii de gaz sau alte încălcări ale normelor antiincendiare. Totuși, agenții economici fac orice pentru a nu trezi bănuieli inspectorilor, de aceea săptămâna trecută nu a fost depistată nicio butelie de gaz în localurile verificate. 

Foto: unimedia.info

Potrivit șefului adjunct al Direcției comerț, Valentina Constantinov, au fost depistate mai multe întreprinderi care au autorizații de funcționare cu termenul expirat. În aceste cazuri, au fost emise avertizări și stabilite termene de înlăturare a neregulilor. De la demararea verificărilor, au fost înregistrate șase cazuri de exploatare a buteliilor de gaz în unitățile publice din Chișinău. 

În același timp, tot mai mulți locuitori ai capitalei sună la Dispeceratul central municipal, sesizând autoritățile cu privire la prezența buteliilor de gaz în apartamente. Astfel, s-a depistat că mai mulți locatari care utilizau plitele electrice au trecut treptat la exploatarea buteliilor de gaz, în apartamente.

Din cauza instituirii moratoriului asupra controalelor de stat față de agenții economici, pe un termen de trei luni, inspectorii nu pot efectua controale inopinate, ci doar în baza sesizărilor parvenite din partea cetățenilor.

De la începutul lunii, au fost verificate 187 de întreprinderi din Chișinău.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9571 -0.2024%
USD USD 17.2856 0.0243%
RUB RUB 0.2352 -0.2545%
RON RON 4.3004 -0.2112%
UAH UAH 0.6156 -0.0974%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile