Logo Realitatea.md

Ca de la secretar la secretar. Spînu intervine în decizia de a majora chiria pentru mass media la Casa Presei

08 Aprilie 2021, 09:56 // Actualitate

Secretarul general al Administrației Prezidențiale, Andrei Spînu, care a deținut și funcția de secretar al Guvernului pe timpul Maiei Sandu, intervine în intenția Executivului de a majora plata la chirie pentru mass media în cadrul clădirii Casei Presei.

Astfel, Spînu afirmă că va face un demers către secretara generală a Guvernului, Liliana Iaconi pentru a reactiva ordinul său, pe când era șef al Cancelariei de Stat, în care se prevedea ca mass-media să beneficieze de cel mai mic preț posibil, conform legii, în spațiile deținute de Guvern.

„Cancelaria de Stat a Republicii Moldova vrea să crească prețul la chirie în clădirile administrate de guvern (Casa Presei) pentru instituțiile mass-media. În pandemie, când ar trebui să ne gândim cum să ajutăm, cineva se apucă de negociat în sensul majorării prețului pentru mass-media. Mi se pare că este o mare nedreptate și voi face un demers către Guvern să se oprească și să reactiveze ordinul prin care mass-media beneficiază de cel mai mic preț posibil, conform legii, în spațiile deținute de Guvern. Presa nu trebuie susținută doar prin declarații la evenimente publice sau TV, presa trebuie susținută mereu prin acțiuni și indiferent dacă ne place sau nu de modul în care își face treaba”, a anunțat Spînu.

Precizăm că, Guvernul a decis majorarea prețului la chiria spațiilor pentru mass media, deținute în cadrul Î.S. „Casa Presei”. Organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media își exprimă îngrijorarea în legătură cu intenția Cancelariei de Stat de a majora tarifele de locațiune către mijloacele de informare în masă a spațiilor în clădirile proprietate publică și solicită renunțarea la acest lucru de către Guvern.

Citeste tot despre: casa presei, locațiune, mass media, presa, tarife
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3706 0.2557%
USD USD 17.8774 -0.1095%
RUB RUB 0.2359 1.8566%
RON RON 4.3404 0.1847%
UAH UAH 0.6396 -0.1717%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile