Logo Realitatea.md

Ca o pasăre călătoare! Mihail Saakașvili a ajuns în Olanda, țara de origine a soției sale: „Continuăm lupta!”

14 Februarie 2018, 17:23 // În lume

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, expulzat din Ucraina şi trimis în Polonia în această săptămână, a sosit miercuri în Olanda, unde este hotărât „să-şi continue lupta”, a declarat el pentru AFP.

Foto: The Guardian

„Continuăm lupta”, a spus Saakaşvili după sosirea din Polonia, sugerând că intenţionează să rămână în Olanda, ţara de origine a soţiei sale.

Mihail Saakaşvili a fost arestat luni într-un restaurant din centrul Kievului şi trimis imediat în Polonia la bordul unui avion, punându-se capăt unui telenovele politico-judiciare extrem de mediatizate ce durează de luni de zile.

„Saakaşvili a sosit miercuri în Olanda şi doreşte să rămână acolo”, a declarat Oscar Hammerstein, avocatul fostului preşedinte georgian, adăugând că a mers cu clientul său la Biroul de imigraţie din Rotterdam pentru a solicita un permis de şedere.

Fost aliat al preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, Mihail Saakaşvili (50 de ani) a devenit unul dintre cei mai înverşunaţi oponenţi ai săi şi a contestat în repetate rânduri puterea ucraineană pe care o acuză de corupţie, scrie Agerpres.

„Este foarte fericit că se află în Olanda, nu se aştepta să fie atât de frumos aici”, a mai spus avocatul fostului preşedinte georgian, care a fost deposedat succesiv de cetăţenia sa georgiană şi ucraineană şi devenit apatrid.

În decembrie, Ministerul de Externe olandez a declarat că legea olandeză îi permite fostului preşedinte georgian să solicite un permis de şedere temporară deoarece soţia sa este cetăţean olandez.

Saakaşvili este căsătorit cu Sandra Roelofs, 48 de ani, originară din oraşul Terneuzen, în sud-vestul Olandei. Cuplul are doi fii, potrivit televiziunii publice.

Realitatea.md amintește că pe 12 februarie, Mihail Saakaşvili, fost preşedinte al Georgiei, a fost reţinut la Kiev, Ucraina. Forțele de ordine l-au încătușat pe opozant în timp ce lua masa într-un restaurant. Imediat, Saakașvili a fost expulzat în Polonia. 

Primele imagini VIDEO din Polonia cu apariția lui Saakașvili, după ce a fost expulzat din Ucraina

Mihail Saakaşvili: Nu voi cere azil în Polonia

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile