Logo Realitatea.md

Cadou de Centenarul Unirii: Ghimpu le-a dăruit jurnaliștilor câte o sticlă de vin cu citatul ce-i aparține, imprimat pe etichetă (VIDEO)

19 Ianuarie 2018, 13:48 // Politica

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, le-a dăruit jurnaliștilor câte o sticlă de vin cu inscripția „Unirea 2018” realizată cu ocazia Centenarului Unirii. Darurile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi de către reprezentanții PL, în cadrul căreia s-a discutat subiectul regimului liberalizat de vize, direcția pro-europeană a guvernării și cea pro-rusă a președintelui. 

Embed:

Pe eticheta sticlei este imprimat citatul lui Mihai Ghimpu: „O Limbă vorbim, o Națiune suntem, o Țară să fim!”. 

În cadrul conferinței de presă au fost enumerați factorii care au dus liberalii la semnarea unui proiect de hotărâre a Parlamentului privind ieșirea Republicii Moldova din CSI.

„În urma semnarii acordului semnării acordului cu Uniunea Europeană, Republica Moldova și-a reorientat ecoomie dinspre Est. În 2017, producția exportată în UE constituia 77%, iar în CSI doar 23%. Republica Moldova anual plătește o mulțime de funcționari din cadrul CSI. Există adunare parlamentară a CSI unde plătim anual aproximativ 2 milioane de lei, comitetul executiv al CSI, aproximativ un milion, comitet de statistică, cu 322 de mii de lei, etc.”, au declarat reprezentanții Partidului Liberal.

Totodată, Ghimpu a subliniat că Republica Moldova stagnează din motiv că guvernarea are o orientare proeuropeană, iar „nepreședintele Igor Dodon” este părtinitor al CSI.

Realitatea.md amintește că ieri, liberalii au anunțat că vor anularea Acordului de aderare la CSI. Astfel, aceștia au depus în Parlament un proiect de lege în acest sens.

Potrivit documentului decizia au fost luată în conformitate cu noile viziuni socio-economico-politice ale Republicii Moldova și anume cele de orientare spre spațiul european. De asemenea liberalii consideră că acest acord nu mai este autentic din motiv că nu se respectă unele prevederi care se stipulează în act.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile