Logo Realitatea.md

Călătoriile moldovenilor în Turcia fără pașapoarte și deschiderea Consulatului General la Comrat, discutate în cadrul vizitei lui Candu în Turcia (VIDEO)

22 Septembrie 2017, 17:21 // Politica

Subiectele precum călătoriile cetățenilor moldoveni în Turcia fără pașapoarte, ci în baza buletinului de identitate, deschiderea Consulatului General al Turciei la Comrat și întărirea relațiilor de prietenie dintre Parlamentul Republicii Moldova și guvernarea Republicii Turcia, au fost discutate în cadrul întrevederilor dintre președintele Parlamentului, Andrian Candu și oficialii din Turcia în timpul vizitei acestuia în Republica Turcia.

Astfel, ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova a vorbit detaliat despre vizita speakerului Parlamentului în Turcia. 

„A fost atins subiectul călătoriilor în baza buletinelor de identitate. Din data de 1 iunie al anului curent, cetățenii Republicii Turcia pleacă în Ucraina și invers, fără pașapoarte, ci cu buletine. Cu Georgia aplicăm acest regim deja de 6 ani. Totodată  s-a discutat și asupra deschiderii Consulatului General la Comrat. Deja a fost primit acceptul părții Republicii Moldova”, a declarat ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova, Hulusi Kılıç în cadrul unei conferințe de presă. 

Acesta a subliniat că anul 2017 a fost un an extraordinar din punct de vedere al dezvoltării relațiilor dintre țările noastre. 

„În acest an au avut loc mai multe întrevederi între reprezentanții țărilor noastre. Totodată, în luna noiembrie, la Comrat, va avea loc un forum de investiții, în cadrul căruia vor participa viceprim-ministrul Turciei și co-președintele Comisiei economice mixte. Anul 2018 va fi unul mai special, vor avea loc alte vizite și, în special, va avea loc vizita dlui Președinte al Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. De asemenea, în 2018 vom avea foarte multe vizite reciproce între miniștri. Continuăm să acordăm ajutoare R.Moldova”, a menționat ambasadorul.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7342 -0.8298%
USD USD 16.6902 -0.4628%
RUB RUB 0.2958 0.2712%
RON RON 4.4489 -0.8226%
UAH UAH 0.6178 -1.3414%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile