Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

Calmîc, către colectivul fostului MTIC: Trebuie să ne menținem poziția de lider regional în domeniul tehnologiilor informaționale

11 August 2017, 11:28 // Economie

Pe parcursul ultimilor ani, datorită unui management eficient, domeniul tehnologiilor informaționale a fost gestionat foarte eficient, fapt care a poziționat Republica Moldova printre liderii regionali în sectorul dat. Menținerea și fortificarea poziției de lider în domeniul tehnologiilor informaționale va constitui una din misiunile de bază a Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), care a preluat gestionarea domeniului respectiv.

Foto: mec.gov.md

O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, în cadrul întrevederii cu colectivul fostului minister al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, absorbit în rezultatul reformei Guvernului de MEI.

În cadrul dialogului, vicepremierul Octavian Calmîc a menționat că toate reorganizările sunt desfășurate în cadrul unui amplu proces de reformare a administrațiilor de toate nivelele și are drept scop eficientizarea activității structurilor de diferit nivel, reieșind din competențele acestora.

”Ministerele se vor ocupa de elaborarea și implementarea politicilor și strategiilor de dezvoltare, iar agențiile sau alte entități din subordine de implementarea practică a acestora. În acest sens, în urma reformei, în noua structură a Ministerului Economiei și Infrastructurii se vor regăsi un anumit număr de specialiști, care elabora aceste politici, iar cei care activează în subdiviziuni de suport se vor putea regăsi în structuri similare a noului minister. Dar, toate angajările vor fi efectuate în baza unui concurs și pe principii de profesionalism a candidaților”, a spus ministrul Octavian Calmîc. Vicepremierul a dat asigurări că în procesul de reorganizare vor fi asigurate toate drepturile sociale a personalului.

Referindu-se la acțiunile care sunt desfășurate în procesul de reorganizare a structurii, ministrul Octavian Calmîc a menționat că în timpul apropiat va fi elaborat Regulamentul de activitate a MEI, stabilită structura și numărul de personal. ”Sunt sigur că vom forma o structură funcțională, care va dirija eficient domeniile de responsabilitate care ne revin, asigurând, în acest mod, o dezvoltarea economică a țării pe toate dimensiunile”, a accentuat ministrul Economiei și Infrastructurii. 

Potrivit lui Octavian Calmîc, la moment o un grup de experți, format din ministerele comasate, elaborează un program comun de priorități ale MEI pe termen scurt, până la finele anului, concomitent schițând și un amplu program de acțiuni pe termen scurt, mediu și lung, reieșind din programul de guvernare și programele de dezvoltare a țării, trasate de actualul Guvern.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
16 aug, 15:44 //

Operațiune în centrul Capitalei! Ofițerii SIS au fost surprinși în acțiune în plină zi (FOTO, VIDEO)

14 aug, 18:29 //

Stomatologia cedează poziția de cea mai scumpă facultate din Moldova. Locul de frunte îl deține o altă specialitate de la USMF

14 aug, 16:39 //

Foto: Facebook/ Restaurant „Ecaterina” Intoxicația în masă la nunta de vinerea trecută: Administratorii restaurantului spun că vina o poartă rudele miresei

14 aug, 10:17 //

Bani necontabilizați, băuturi contrafăcute, prostituate și produse alimentare expirate, depistate în cluburile de noapte din Capitală (VIDEO)

13 aug, 14:42 //

Foto: Adelina Coste; sursa: adevarul.ro O deputată s-a stins din viață la vârsta de doar 51 de ani

13 aug, 10:45 //

Trei tineri din Băcioi, implicați într-un accident cumplit la Horești! Băieții sunt în stare gravă la spital, iar mașinile au fost făcute zob (FOTO)

14 aug, 09:30 //

Foto simbol 18 persoane s-au otrăvit cu mâncare la o nuntă, petrecută într-un restaurant din Chișinău. Printre aceștia, doi copii

17 aug, 08:00 //

Istoria de succes a Svetlanei Tabacari, după două mandate de primară în Scoreni! A închis gura lumii cu proiecte mari și rezultate semnificative - Reportaj VIDEO, FOTO

14 aug, 12:14 //

Foto simbol: PH-OnLine.ro Un autocar de pe ruta Chișinău-Ungheni s-a răsturnat la Călărași. În vehicul se aflau 40 de pasageri, 7 au fost transportați la spital

15 aug, 13:23 //

Conflict la Bulboaca! Iazurile care aparțin primarului au inundat localitatea, iar pagubele se preconizează a fi achitate tot din contul sătenilor (VIDEO, DOC)