Logo Realitatea.md

Calmîc, nemulțumit de companiile care întârzie cu lucrările de reabilitare a drumurilor. Trei contracte au fost deja reziliate, altele - pe lista roșie (VIDEO)

06 Decembrie 2017, 16:20 // Economie

Ministrul Economiei, vicepremierul Octavian Calmîc și-a manifestat nemulțumirea față de companiile contractate pentru reabilitarea și construirea drumurilor din Republica Moldova și vrea rezilierea contractelor cu unele din acestea. Anul curent au fost reziliate 3 contracte cu firma românească "PA&CO International", angajată să repare traseul Chişinău-Giurgiuleşti, iar pe lista roșie sunt alte 3 companii.

Foto simbol

Ministrul a adăugat că a făcut și o analiză a tuturor contractelor care sunt în derulare acum. Cele 17 contracte din resurse externe, sunt cu termen depășit de executare. Trei contracte cu o firmă din România au fost reziliate, iar alte trei contracte cu companii din Bulgaria și Italia se află pe lista de reziliere. 

”Avem 355 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare şi Banca Europeană pentru Investiții, resurse disponibile pentru 17 contracte în derulare, semnate în 2014-2016. Pentru anul viitor sperăm ca majoritatea dintre acestea să le punem în aplicare. Avem 24 milioane de euro de la UE pentru trei proiecte”, a menționat Octavian Calmîc. 

De asemenea, unele din companii, companiile-mamă sunt în procedură de insolvabilitate, datorită crizei internaționale, restucturării pe intern, ori au dificultăți financiare și nu pot să țină pasul acestor contracte. „Dacă vedem că procedura de insolvabilitate este avansată și nu are nicio perspectivă să se realizeze acest contract în R. Moldova, mergem cu rezilieri”, a mai adăugat ministrul Calmîc. 

Acum trei luni, Ministerul Economiei și Infrastructurii anunța că din cele 17 contracte de reabilitare a drumurilor, semnate cu companii străine și finanțate din fondurile partenerilor străini, zece sunt compromise și necesită decizii urgente.

Realitatea.md menționează că autoritățile au dat un nou termen și pentru drumul de ocolire a orașului Ungheni. Potrivit lui Calmîc, ultimul strat de asfalt va fi turnat în aprilie, când temepratura va fi minim de 10 grade. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7342 -0.8298%
USD USD 16.6902 -0.4628%
RUB RUB 0.2958 0.2712%
RON RON 4.4489 -0.8226%
UAH UAH 0.6178 -1.3414%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)