Logo Realitatea.md

Campanie inedită la Chişinău! Zeci de tineri s-au mobilizat pentru a transporta persoane în lipsa microbuzelor

11 Iulie 2014, 11:21 // Actualitate
// Autor:  
Maia Visterniceanu

Locuitorii municipiului Chișinău au decis să nu mai aștepte până când autorităţile locale vor găsi un numitor comun cu administratorii rutelor de microbuze, care protestează şi nu au ieşit pe linie, și au găsit ieșire din situație. Mai mulţi proprietari de automobile au lansat o campanie în cadrul căruia îşi propun să transporte gratuit persoane, în direcţiile în care se deplasează şi ei, scrie Bani.md.

foto: realitatea.md
Iniţiatorul campaniei este Geo Lupaşcu. Într-un articol pe blogul său, acesta scrie: "Propun să organizăm o acțiune de solidarizare proprietarilor de mașini care circulă în oraș și au locuri în mașini să ia pasageri, gratuit. Ca să informăm lumea că suntem disponibili să luăm pasageri facem un lucru simplu: tipărim 3 foi A4 pe care sunt direcții de deplasare din Chișinău: Spre Botanica Gratis, Spre Centru Gratis, Spre Ciocana Gratis, Spre Buiucani Gratis. Cînd aveți chef să fiți însoțiți de un pasager puneți foaia pe parbriz și mergeți un pic mai încet pe la stație, așa ca să vă observe pietonii și să vă oprească".
 
Geo Lupaşcu a fost susţinut de mai mulţi tineri care au ajutat la realizarea iniţiativei. Printe aceştia este şi Radu Trifan care a declarat pentru Realitatea.md că în dimineaţa zilei de azi acţiunea a fost deja pusă în aplicare şi deşi unele persoane sunt mai rezervate în a urca într-o maşină de ocazie, altele o fac fără ezitare.
 
Acesta ne-a transmis şi câteva poze cu maşinile amicilor săi care s-au implicat în campanie şi care au pe parbriz indicată direcţia în care se deplasează:
 
 
 
 
 
 
În acest sens, pe Facebook au fost create mai multe grupuri unde oamenii au răspuns apelului de a se alătura campaniei şi au lăsat deja zeci de mesaje în care scriu ora şi locaţia de unde se pornesc, destinaţia, câte locuri disponibile au în maşină şi chiar un număr de telefon la care pot fi contactaţi.
 
Vedeţi mai jos câteva mesaje:
 
 
 
 

GRUPUL I - Город без маршруток! Водители помогают пешеходам
GRUPUL II - Кишиневская группа взаимопомощи
GRUPUL III - TAKE ME WITH
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0955 1.0582%
USD USD 17.4150 0.6502%
RUB RUB 0.2367 1.5880%
RON RON 4.3282 1.0601%
UAH UAH 0.6165 0.5382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile