Logo Realitatea.md

Campionii Jocurilor Olimpice din Argentina, Tatiana Salcuțan și Alexandrin Guțu, vor primi de la Guvern câte 120 de mii de lei (FOTO)

22 Octombrie 2018, 16:44 // SPORT

Câștigătoarea medaliei de aur la înot, de la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Buenos Aires, Tatiana Salcuțan, și campionul la lupte greco-romane, Alexandrin Guțu, vor primi din partea Guvernului câte 120 de mii de lei, pentru performanțele înregistrate la Olimpiadă.

Foto: MECC

De asemenea, din partea statului vor primi recompese bănești și alți participanți la Jocurile Olimpice, care au obținut un rezultat mai mic. Este vorba de Irina Rîngaci (lupte feminine) și Nina Capațina (atletism), care s-au clasat pe locul IV. Sportivele vor fi premiate cu câte 50 de mii de lei. Judocanul, Alin Bagrin, care a ocupat locul V va primi 38 de mii de lei, iar pentru locul VI, ocupat de Maria Leorda (lupte feminine) și Ivan Corșunov (canotaj), aceștia vor fi remunerați cu câte 28 de mii de lei.

Anunțul privind premierea participanților la Jocurile Olimpice a fost făcut astăzi după întrevederea sportivilor cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc. De asemenea, vor fi premiați antrenorii, medicii şi masorii sportivilor.

De menționat că, în clasamentul final de la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, țara noastră s-a plasat pe locul 38, reușind să surclaseze state, precum: Austria, Belarus, Canada, Olanda, Spania, Turcia ș.a.

La Jocurile Olimpice de Tineret 2018 de la Buenos Aires, Argentina, care s-au desfășurat în perioada 6-18 octombrie curent, au participat circa 4000 de tineri sportivi (cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani) din întreaga lume. Republica Moldova a fost reprezentată de 17 sportivi, care au concurat la zece probe olimpice: înot, lupte, judo, badminton, atletism, canotaj, pentatlon, tenis de masă, tir cu arcul și tir.

VEZI ȘI:

Din nou aur pentru Moldova la jocurile Olimpice. Luptătorul de stil greco-roman, Alexandrin Guțu, a devenit campion (FOTO)

AUR pentru Moldova. Înotătoarea, Tatiana Salcuțan, s-a clasat pe locul întâi la Jocurile Olimpice de Tineret (FOTO/VIDEO)

Judocanul Alin Bagrin, pe locul 5, iar canotorul Ivan Corșunov, pe locul 6 la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires

Moldoveanca Nina Căpățînă, la un pas de a cuceri bronzul la Buenos Aires

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1545 0.0194%
USD USD 17.9087 0.4318%
RUB RUB 0.2800 1.0830%
RON RON 4.2325 -0.0213%
UAH UAH 0.6671 -0.2989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile