Logo Realitatea.md

Candu: „Siguranța rutieră crește atunci când cetățenii conștientizează riscul de a nu-i mai vedea pe cei dragi” (FOTO)

12 Decembrie 2017, 14:13 // Politica

Șefii și reprezentanții organizațiilor internaționale care promovează și susțin politici și proiecte pentru siguranța rutieră s-au întâlnit la Londra pentru a discuta Obiectivele Globale de Dezvoltare Durabilă privind Siguranța Rutieră.

“În ultimii ani, în Moldova, numărul accidentelor rutiere este în scădere. Cu toate acestea, cifra este încă mare pentru țara noastră. Una dintre cauzele principale este depășirea limitei de viteză în condiții de vreme nefavorabilă, vizibilitate redusă, trafic aglomerat. Șoferii trebuie să treacă printr-un accident rutier, ca să conștientizeze riscurile atunci când apasă acceleratorul, depășind limita de viteză. De aceea, ne-am propus să implementăm un proiect de instruire, prin care conducătorii auto să treacă printr-o asemenea experiență în mediul virtual.”, a declarat șeful legislativului, ambasador al Siguranței Rutiere în Republica Moldova, Adrian Candu, în cadrul evenimentului desfășurat în Marea Britanie.

În prezentarea pe care a făcut-o, speakerul s-a referit și la traficul pietonal. Sute de oameni mor anual, din cauza traversării neregulamentare a străzii sau chiar pe trecerile de pietoni. Pentru a reduce statistica, Andrian Candu a declarat că vor fi înăsprite pedepsele pentru șoferii care nu vor acorda prioritate pietonilor la trecere, dar și că va promova în continuare lecțiile privind regulile de circulație rutieră în școli, susținute de Inspectoratul Național de Patrulare și Automobil Club din Moldova.

Președintele Parlamentului a vorbit și despre drumurile naționale din Republica Moldova care, în mare parte, au un grad cu risc sporit de accidente, potrivit unui studiu realizat anterior în cadrul proiectului SENSOR. În context, speakerul le-a mulțumit reprezentanților BERD pentru finanțarea proiectelor de modernizare a infrastructurii drumurilor din țara noastră ceea ce va contribui la creșterea siguranței traficului.

Andrian Candu a devinit ambasador al Siguranței Rutiere la începutul acestui an, la propunerea directorului  ”Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport”, Emma MacLennan.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.5044%
USD USD 16.9702 0.0094%
RUB RUB 0.2588 -0.0772%
RON RON 4.1895 -0.4491%
UAH UAH 0.6052 -0.3786%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile