Logo Realitatea.md

Candu: „Dodon ar putea fi cercetat pentru trădare de patrie, deoarece lucrează pentru Federația Rusă”

14 Iunie 2018, 17:47 // Politica

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, este de părerea că, șeful statului, Igor Dodon, „lucrează pentru Federația Rusă”, iar din acest considerent în viitorul apropiat autoritățile ar putea iniția o investigație pe numele președintelui țării pentru „trădare de patrie”. Declarația a fost făcută de Candu în cadrul unui interviu acordat portalului ucrainean de știri Censor.

„Pot să vă dau un exemplu în acest sens. Noi am adoptat în decembrie legea contra propagandei rusești. Noi nu am interzis canalele rusești, dar emisiunile informativ-analitice, iar populația poate urmări în continuare filme, concerte, emisiuni educative și de divertisment. Consiliul Coordonator al Audiovizualului a sancționat deja două canale care au încălcat această lege. Dar să revenim la Dodon. Parlamentul a adoptat această lege, dar președintele a refuzat să o promulge. Curtea Constituțională a decis că spicherul poate promulga legile. De trei ori președintele a fost suspendat și am semnat eu”, a spus presei din Ucraina Candu.

În aceeași ordine de ideii, Candu a afirmat că „este convins că Igor Dodon face jocul Moscovei”, iar acest lucru este foarte vizibil din acțiunile sale de la începutul mandatului de președinte. „Sunt sigur că lucrează pentru Rusia. Ce acest lucru nu e evident?”, a reclamat spikerul.

Candu a lăsat de înțeles că toate acțiunile lui Dodon vor fi analizate de către autorități și dacă se va stabili că acesta trebuie să fie tras la răspunede pentru „trădare de patrie” acest lucru se va întâmpla.

„Cred că va veni timpul și contextul potrivit pentru a iniția o investigație în Parlament. Dar trebuie să înțelegeți că această anchetă trebuie să ducă spre ceva. Poate va fi și suspendat, însă doar pentru 30 de zile. După 30 de zile urmează să organizăm un referendum pentru demiterea acestuia din funcție, însă deocamdată Dodon are o susținere mare din partea cetățenilor, fapt pentru care noi așteptăm ca lucrurile să se schimbe și ulterior vom începe o investigație de proporții”, a declarat Candu.

Drept un argument, președintele Parlamentului, a menționat că recent, Igor Dodon, a zburat cu un avion charter la Sankt Petersburg, plătit de oameni de afaceri ruși, fapt care va avea efect asupra reputației sale. „Pe acest caz ne gândim să inițiem o anchetă în Parlament”, a conchis Andrian Candu.

Interviul integral îl puteți citi aici.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 18.9987 0.4664%
USD USD 16.6839 0.2723%
RUB RUB 0.2474 -0.3223%
RON RON 4.0796 0.5422%
UAH UAH 0.6009 0.3339%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
30 iul, 17:46 //

UPDATE: CNA și PA au găsit noi sume colosale, pe lângă cele din birou, acasă la șeful de secție de la CRDM reținut în dosarul „tomografiei” (FOTO)

02 aug, 13:38 //

Jucării, fotografii 18+, prezervative! Ce au găsit acasă la avocatul din Chișinău învinuit de trafic de copii (VIDEO)

07 aug, 07:01 //

Foto: captura video (video) Marina Tauber, primarul comunei Jora de Mijloc, filmată în timp ce agresează cu mătura un jurnalist ”Radio Orhei”

31 iul, 14:50 //

Foto: zdg.md Milioane de lei în birou și la bancă, dar... Casa modestă în care locuiește medicul șef din dosarul „tomografiei” (FOTO)

08 aug, 11:12 //

Grupare criminală, dirijată de un fost angajat al poliției, deconspirată. PCCOCS și INI au oferit detalii „din culise” (VIDEO)

26 iul, 11:30 //

Foto simbol: anta.gov.md UPDATE: Descinderi matinale PA+CNA, prin Chișinău: În total, pe dosar, sunt 10 persoane bănuite. DETALII!

26 iul, 08:08 //

Jizdan, la cros cu noaptea-n cap! Ministrul de Interne a dat live pe Facebook de pe terenul de sport (VIDEO)

01 aug, 15:14 //

Filip vrea ”capul” șefilor de la PTF și Vama Leușeni: Decizia, luată în urma unor vizite inopinate (VIDEO)

30 iul, 13:53 //

Foto: Facebook/Igor Dodon Ce a răspuns Dodon când a fost întrebat de unde a luat bani pentru monumentul instalat în Rusia, în semn de prietenie dintre Petru I și Dimitrie Cantemir (FOTO)

31 iul, 10:07 //

Interceptările AUDIO dintre doi suspecți din dosarul „Tomografiei”: „E cam tâmpită! Poate o fac oficial? Cum credeți, e periculoasă?..” (AUDIO)