Logo Realitatea.md

Candu „pus pe glume” după respingerea tuturor proiectelor de lege propuse de socialiști: „Încheiem pe această notă pozitivă” (VIDEO)

12 Octombrie 2017, 15:48 // Politica

După ce 11 proiecte de lege de pe ordinea de zi, înaintate de fracțiunea socialiștilor, au fost respinse în cadrul ședinței Parlamentului Republicii Moldova, atmosfera în sala Parlamentului s-a încălzit considerabil, astfel, președintele Parlamentului a avut chef și de glume.

Embed:

Acesta a calificat această zi drept „Ziua Opoziției”, din motiv că majoritatea proiectelor de lege prezentate în Parlament aparțin deputaților PSRM.

„Ziua opoziției se încheie și pe aceasta notă pozitivă încheiem examinarea proiectelor”, a declarat Andrian Candu după ce proiectele de lege au fost votate în special doar de deputații socialiști.

Deputații fracțiunii PSRM s-ar arătat nemulțumiți de faptul că toate proiectele propuse de ei au fost respinse: 

„Suntem convinşi că odată ce au fost respinse aceste proiecte, guvernarea le va implementa în alte proiecte. Acele idei bune care vin din opoziţie, mai apoi sunt luate ca bază în unele proiecte pe care guvernarea le prezintă”, a declarat deputatul PSRM Vasile Bolea în urma ședinței în plen.

LIVE! Declarația fracțiunii PSRM după ședința Parlamentului, din 12 octombrie 2017

De menționat că în cadrul dezbaterilor în baza proiectelor de lege, au fost stârnite mai multe reacții și discuții aprinse, în special în ceea ce ține de modifcări în Legea privind pensiile de asigurări sociale de stat, Legea cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și a producției alcoolice, Legea privind comunicațiile electronice și Legea privind termeni mai restrânși pentru Guvern la prezentarea proiectelor de lege privind bugetul de stat pentru anul următor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5415 -1.5419%
USD USD 16.6347 -0.4703%
RUB RUB 0.2937 -0.8775%
RON RON 4.4056 -1.5662%
UAH UAH 0.6142 -0.8715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)