Logo Realitatea.md

Candu „pus pe glume” după respingerea tuturor proiectelor de lege propuse de socialiști: „Încheiem pe această notă pozitivă” (VIDEO)

12 Octombrie 2017, 15:48 // Politica

După ce 11 proiecte de lege de pe ordinea de zi, înaintate de fracțiunea socialiștilor, au fost respinse în cadrul ședinței Parlamentului Republicii Moldova, atmosfera în sala Parlamentului s-a încălzit considerabil, astfel, președintele Parlamentului a avut chef și de glume.

Embed:

Acesta a calificat această zi drept „Ziua Opoziției”, din motiv că majoritatea proiectelor de lege prezentate în Parlament aparțin deputaților PSRM.

„Ziua opoziției se încheie și pe aceasta notă pozitivă încheiem examinarea proiectelor”, a declarat Andrian Candu după ce proiectele de lege au fost votate în special doar de deputații socialiști.

Deputații fracțiunii PSRM s-ar arătat nemulțumiți de faptul că toate proiectele propuse de ei au fost respinse: 

„Suntem convinşi că odată ce au fost respinse aceste proiecte, guvernarea le va implementa în alte proiecte. Acele idei bune care vin din opoziţie, mai apoi sunt luate ca bază în unele proiecte pe care guvernarea le prezintă”, a declarat deputatul PSRM Vasile Bolea în urma ședinței în plen.

LIVE! Declarația fracțiunii PSRM după ședința Parlamentului, din 12 octombrie 2017

De menționat că în cadrul dezbaterilor în baza proiectelor de lege, au fost stârnite mai multe reacții și discuții aprinse, în special în ceea ce ține de modifcări în Legea privind pensiile de asigurări sociale de stat, Legea cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și a producției alcoolice, Legea privind comunicațiile electronice și Legea privind termeni mai restrânși pentru Guvern la prezentarea proiectelor de lege privind bugetul de stat pentru anul următor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7904 -0.0111%
USD USD 16.8264 0.0053%
RUB RUB 0.2562 1.5055%
RON RON 4.2465 -0.0447%
UAH UAH 0.5995 -0.0167%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile