Logo Realitatea.md

Candu: Decizia CC a schimbat în totalitate agenda politică a țării, dar nu vom comenta modificările, ele trebuie respectate (VIDEO)

04 Martie 2016, 17:33 // Politica

„No voi comenta deciziile Curții Constituționale, ele trebuie respectate”. Cu o declarație în acest sens a venit azi Președintele Parlamentului, Andrian Candu. Oficialul a menționat că în timpul apropiat Parlamentul va întreprinde toate acțiunile în vederea schimbării legislației pentru a aduce la împlinire decizia CC.

„Ne-a surprins decizia CC, fără a o comenta, deoarece ea trebue respectată ca atare. Totuși așteptăm textul integral pentru a ști ce urmează să întreprindă Parlamentul în vederea schimbării legislației pentru a duce la împlinirea decizie Curții.”

Potrivit lui Candu, Parlamentul era pregătit să inițieze alegerea președintelui în cadrul Legislativului, acum vor revizui legislația și vor executa modificarea făcută de Curtea Constituțională.

„Vom trece în revistă legislaţia care trebuie modificată și vom trece la pregătirile pentru alegerea directă a președintelui de către cetățeni. Nu vom discuta şi comenta pe marginea deciziei, vom aştepta să vedem care sunt chestiunile juridice care trebuie abordate de Parlament și perioadele în care trebuie să intervenim și vom reveni cu alte declaraţii.

Totodată, președintele Legislativului a menționat că datorită acestei modificări, acum vor fi evitate declarațiile de „captivitate, capturat”.

„Decizia a schimbat în totalitate agenda politică a Republicii Moldova, dar este îmbucurător, deoarece puterea trebuie să fie în mina cetățenilor şi doar cetățenii ştiu mai bine să facă alegere. Și poate este mai bine pentru a evita declaraţiile de captivitate sau de capturare. Acum cetățenii au șansa şi dreptul de a alege preşedintele și noi, Parlamentul vom respecta decizia CC şi dorinţa cetățenilor”, a adăugat Candu.

Vedeți și DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ A CC: Următorul Președinte al RM va fi ales direct de către popor și demis prin referendum (VIDEO)

Sergiu Sârbu, despre decizia CC: Până în 24 mai, ar trebui să avem un președinte de țară ales direct de către popor (VIDEO)

Și PSRM salută decizia CC! Dodon: Prima reacție este șoc. Este un rezultat al presiunii societății, al protestelor care au avut loc (VIDEO)

PL, despre decizia Curții Constituționale: Este una bună, dar puțin cam periculoasă (VIDEO)

PLDM încearcă să-și atribuie meritele deciziei CC. Deliu: Visul cetățenilor s-a realizat, grație faptului că PLDM a fost consecvent (VIDEO)

„Apare un sentiment ușor că în ultimii 16 ani am trăit în grave probleme juridice”. Ce declară Leancă despre decizia CC (VIDEO)

Poziția Platformei Social-Democrate față de decizia Curții. Reșetinicov: CC a finalizat operațiunea „șoc și groază” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2607 0.3867%
USD USD 17.8258 0.3033%
RUB RUB 0.2763 -0.8256%
RON RON 4.0097 0.0724%
UAH UAH 0.7287 -0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață