Logo Realitatea.md

Candu, despre candidații pro-europeni la funcția de primar al Capitalei: „S-au înregistrat foarte mulți! Să le fie rușine!” (VIDEO)

19 Aprilie 2018, 16:34 // Politica

Președintele Parlamentului Andrian Candu și-a exprimat regretul pentru faptul că mai mulți candidați ce se declară pro-europeni au candidat pentru funcția de primar general al Capitalei. Acesta a zis că în urma propunerii PD-ului de a susține un candidat unic, cei care și-au înaintat candidaturile ar trebui să poarte rușinea. 

Embed:

„Să le fie rușine tuturor celor care, fără să se gândească la viitorul țării și viitorul capitalei, punând interesele lor proprii și a partidelor și-au înaintat candidaturile. Deși, e proces democratic și au tot dreptul să o facă, am făcut o chemare, o invitație înțeleaptă și corectă, ca să fie o discuție între partidele de dreapta, pro-europene, ca să se identifice un candidat comun. Cu regret, s-au înregistrat foarte mulți”, a declarat Andrian Candu. 

Potrivit lui, Partidul Democrat încă nu a luat decizia în privința candidatului pe care îl va susține. 

„Vom avea discuții cu colegii din partid pentru a decide pe cine susținem la alegerile locale din Chișinău, și vom veni cu decizia pe care o vom anunța”, a subliniat speakerul. 

Acesta a menționat că regretă foarte mult că s-a ajuns la aceasta și nu știe cu cine să voteze la alegerile din luna mai.

Realitatea.md amintește că până în prezent, au fost înscriși în cursa pentru alegerile din municipiul Chișinău atât candidați din partea partidelor cât și independenți, printre care Valeriu Munteanu (PL), Andrei Năstase (candidatul PPDA, PAS și PLDM), Ion Ceban (PSRM), Vasile Costiuc (”Democrația Acasă”), Alexandru Roșco („Casa Noastră-Moldova”), Reghina Apostolova (Partidul ȘOR), Victor Strătilă (Partidul Verde Ecologist).

Ieri, Silvia Radu (candidat independent) a depus dosarul pentru a fi înregistrată în cursă alături de Alexandra Can (Partidul Național Liberal), Maxim Brăila (Partidul Popular), Andrei Munteanu (Partidului Societății Progresiste).

De menționat că azi este ultima zi când potențialii candidați mai pot solicita înscrierea în cursa electorală 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9942 -0.3439%
USD USD 17.7285 -0.4011%
RUB RUB 0.2831 0.1415%
RON RON 4.2252 -0.2926%
UAH UAH 0.6847 -0.6962%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile