Logo Realitatea.md

Candu, despre inițiativa lui Dodon de a modifica curriculum școlar: Istoria trebuie să rămână în școli așa cum se învață, Istoria Românilor (VIDEO)

20 Martie 2017, 15:26 // Politica
// Autor:  
Petru Cosoi

Președintele Parlamentului Andrian Candu consideră că implicarea politicului în curriculum școlar nu trebuie să aibă loc, indiferent de instituție. Potrivit oficialului, „este meseria oamenilor de ştiinţă și în baza recomandărilor lor ar trebui să fie luate anumite decizii ce tine de curricumul sau ce tine de programul de învăţământ”. 

Declarația a fost făcut în cadrul unei conferințe online cu mai mulți jurnaliști din Republica Moldova.

Embed:

„Consider că astfel de iniţiative nu ar trebui să existe din partea politicului. Pe parcursul celor 25 de ani de la independentă, politicul a încercat să vină cu astfel de inițiative, ba într-un fel, ba in altul, oamenii fiind divizați, iar societatea dezbinată. Noi ar trebui să ne abține, și când vorbesc de noi, vorbesc de Preşedenţie, Parlamentul, să ne abţinem să venim cu astfel de iniţiative. Consider că ar trebuie istoria să rămână așa cum se învaţă în școli, Istoria Românilor, și să nu mai reveni”, a declarat Andrian Candu.

Realitatea.md aminteşte că, la sfârșitul săptămâni trecute, Președintele Igor Dodon a trimis o solicitare premierului Pavel Filip prin care cere introducerea în curricula şcolară, începând chiar cu acest an, a obiectului Istoria Moldovei.

Inițiativa șefului statului a fost criticată și de către liberalul Mihai Ghimpu.

Citește și:

Dodon nu se lasă de inițiative „năstrușnice”. Președintele insistă pe introducerea în curriculum școlar obiectul Istoria Moldovei

Ghimpu, despre insistența lui Dodon ca în școli să fie introdusă „istoria Moldovei: Au mai existat și alți „eroi”, dar nu au reușit

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4418 -1.8463%
USD USD 16.7682 0.1015%
RUB RUB 0.2674 -0.7055%
RON RON 4.1707 -1.7410%
UAH UAH 0.6374 -0.2348%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile