Logo Realitatea.md

Candu, despre inițiativa lui Dodon de a modifica curriculum școlar: Istoria trebuie să rămână în școli așa cum se învață, Istoria Românilor (VIDEO)

20 Martie 2017, 15:26 // Politica
// Autor:  
Petru Cosoi

Președintele Parlamentului Andrian Candu consideră că implicarea politicului în curriculum școlar nu trebuie să aibă loc, indiferent de instituție. Potrivit oficialului, „este meseria oamenilor de ştiinţă și în baza recomandărilor lor ar trebui să fie luate anumite decizii ce tine de curricumul sau ce tine de programul de învăţământ”. 

Declarația a fost făcut în cadrul unei conferințe online cu mai mulți jurnaliști din Republica Moldova.

Embed:

„Consider că astfel de iniţiative nu ar trebui să existe din partea politicului. Pe parcursul celor 25 de ani de la independentă, politicul a încercat să vină cu astfel de inițiative, ba într-un fel, ba in altul, oamenii fiind divizați, iar societatea dezbinată. Noi ar trebui să ne abține, și când vorbesc de noi, vorbesc de Preşedenţie, Parlamentul, să ne abţinem să venim cu astfel de iniţiative. Consider că ar trebuie istoria să rămână așa cum se învaţă în școli, Istoria Românilor, și să nu mai reveni”, a declarat Andrian Candu.

Realitatea.md aminteşte că, la sfârșitul săptămâni trecute, Președintele Igor Dodon a trimis o solicitare premierului Pavel Filip prin care cere introducerea în curricula şcolară, începând chiar cu acest an, a obiectului Istoria Moldovei.

Inițiativa șefului statului a fost criticată și de către liberalul Mihai Ghimpu.

Citește și:

Dodon nu se lasă de inițiative „năstrușnice”. Președintele insistă pe introducerea în curriculum școlar obiectul Istoria Moldovei

Ghimpu, despre insistența lui Dodon ca în școli să fie introdusă „istoria Moldovei: Au mai existat și alți „eroi”, dar nu au reușit

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5090 -1.0861%
USD USD 16.6523 -0.2271%
RUB RUB 0.2940 -0.6085%
RON RON 4.4000 -1.0991%
UAH UAH 0.6168 -0.1619%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)