Logo Realitatea.md

Candu, despre inițiativa lui Dodon de a modifica curriculum școlar: Istoria trebuie să rămână în școli așa cum se învață, Istoria Românilor (VIDEO)

20 Martie 2017, 15:26 // Politica
// Autor:  
Petru Cosoi

Președintele Parlamentului Andrian Candu consideră că implicarea politicului în curriculum școlar nu trebuie să aibă loc, indiferent de instituție. Potrivit oficialului, „este meseria oamenilor de ştiinţă și în baza recomandărilor lor ar trebui să fie luate anumite decizii ce tine de curricumul sau ce tine de programul de învăţământ”. 

Declarația a fost făcut în cadrul unei conferințe online cu mai mulți jurnaliști din Republica Moldova.

Embed:

„Consider că astfel de iniţiative nu ar trebui să existe din partea politicului. Pe parcursul celor 25 de ani de la independentă, politicul a încercat să vină cu astfel de inițiative, ba într-un fel, ba in altul, oamenii fiind divizați, iar societatea dezbinată. Noi ar trebui să ne abține, și când vorbesc de noi, vorbesc de Preşedenţie, Parlamentul, să ne abţinem să venim cu astfel de iniţiative. Consider că ar trebuie istoria să rămână așa cum se învaţă în școli, Istoria Românilor, și să nu mai reveni”, a declarat Andrian Candu.

Realitatea.md aminteşte că, la sfârșitul săptămâni trecute, Președintele Igor Dodon a trimis o solicitare premierului Pavel Filip prin care cere introducerea în curricula şcolară, începând chiar cu acest an, a obiectului Istoria Moldovei.

Inițiativa șefului statului a fost criticată și de către liberalul Mihai Ghimpu.

Citește și:

Dodon nu se lasă de inițiative „năstrușnice”. Președintele insistă pe introducerea în curriculum școlar obiectul Istoria Moldovei

Ghimpu, despre insistența lui Dodon ca în școli să fie introdusă „istoria Moldovei: Au mai existat și alți „eroi”, dar nu au reușit

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1377 0.0278%
USD USD 16.5266 0.2451%
RUB RUB 0.2633 -1.6069%
RON RON 4.3282 0.0439%
UAH UAH 0.6304 0.1112%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
10 apr, 17:32 //

Foto: captură YouTube Un bărbat din Canada și-a dus Mercedesul la service și a uitat camera de filmat deschisă. Ce a descoperit (VIDEO)

02 apr, 11:54 //

Replici de la ședința Primăriei: „Să nu-mi citiți aici lecții despre cum oamenii trebuie să se roage la morminte” (VIDEO)

20 apr, 12:36 //

UPDATE Incendiul de pe strada Academiei din cartierul Telecentru a fost LOCALIZAT! (FOTO/VIDEO)

20 apr, 13:33 //

UPDATE: Incendiul de la Complexul „Lunedor” a fost lichidat. Cauzele producerii incidentului urmează a fi stabilite (FOTO/LIVE)

20 apr, 07:45 //

NO COMMENT! Vladimir Voronin, despre Ion Ceban: „Specialitatea lui e magafonul. În afară de bâl-bâl-bâl nu știe nimic” (VIDEO)

23 apr, 07:05 //

Foto: telemundonuevainglaterra.com HOROSCOP 23 - 29 aprilie: Două zodii vor da lovitura în ultima săptămână din aprilie. Viața li se schimbă radical

06 apr, 14:00 //

Foto: Panilino/ Facebook Directorul „Panilino”, după perchezițiile Poliției Capitalei: Scopul a fost să ne distrugă, să nu mai vindem nici pască, nici cozonac...” (VIDEO)

19 apr, 09:34 //

Foto: PCCOCS UPDATE: Salarii în plic și meciuri trucate! Personalul clubului FC Dacia Chișinău și fotbaliștii, audiați după perchezițiile PCCOCS și INI (FOTO)

28 mar, 11:03 //

Foto simbol Flux de demisii la CNA! Bogdan Zumbreanu: „Regret că pleacă angajați cu o bogată experiență”. Explicația!

05 apr, 17:15 //

Foto: BBC Răsunător! Iulia Skripal a făcut prima declarație după ce a ieșit din comă. Cum a reacționat când a fost întrebată despre otrăvirea cu „Novichok”