Logo Realitatea.md

Candu, despre propunerea PL de a-l demite pe Dodon: Este o acțiune de PR a partidului. Procedura e mult mai complicată (VIDEO)

21 Septembrie 2017, 13:40 // Politica

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că procedura de demitere a președintelui Dodon este una complicată. Asta după ce liderul PL, Mihai Ghimpu, a venit cu o inițiativă în acest sens în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului. Potrivit lui Candu, propunerea fracțiunii PL de a suspenda din funcție și a organiza un referendum de demitere a lui Dodon este o simplă acțiune de PR a partidului.

„Suspendarea președintelui prin impeachment este o procedură mai complicată. Nu se realizează doar prin înregistrarea unei hotărâri. În general, potrivit procedurii, trebuie formată o comisie, comisia examinează care sunt încălcările, se constată încălcările, după care trebuie expediat dosarul la Curtea Constituțională, CC se expune în privința existenței unor circumstanțe și abia după asta, plenul Parlamentului poate să ia o decizie. Și ulterior, chiar dacă Parlamentul ia o decizie de suspendare, care poate fi nu mai mult de 30 de zile, putem organiza referendumul. E mult mai complicat decât să faci pur și simplu o acțiune de PR așa cum au făcut-o colegii noștri din Partidul Liberal”, a declarat Candu.

Potrivit președintelui Legislativului, atunci când se va stabili că există încălcarea Constituției sau blocaj instituțional din partea președintelui, care pune în pericol funcționalitatea statului, Parlamentul se va expune printr-o acțiune corespunzătoare.

Realitatea.md amintește că astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului, fracțiunea PL a propus o hotărâre privind suspendarea din funcție a președintelui Igor Dodon, totodată organizarea unui referendum de demitere a acestuia. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5090 -1.0861%
USD USD 16.6523 -0.2271%
RUB RUB 0.2940 -0.6085%
RON RON 4.4000 -1.0991%
UAH UAH 0.6168 -0.1619%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)