Logo Realitatea.md

Candu a anunțat ce vor întreprinde deputații după anularea alegerilor locale din Capitală și adoptarea Rezoluției de Parlamentul European (VIDEO)

06 Iulie 2018, 15:29 // Politica

Săptămâna viitoare, în Parlament va fi adoptată o decizie de către deputați, prin care, parlamentarii își vor exprima îngrijorarea referitor la situația anulării alegerilor din municipiul Chișinău și vor crea un grup de lucru, care va face o amplă expertiză din punct de vedere legislativă a celor întâmplate în urma alegerilor din Capitale. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul briefingului tradițional al PDM.

Potrivit lui Candu, în cadrul grupului vor fi atrași și experți internaționali, care vor face o analiză detaliată a legislației electorale, iar la final vor veni cu recomandări pe care parlamentul le va lua în considerare. „Consiliul Europei deja ne-a asigurat că ne va oferi ajutor la acest subiect. Același lucru l-am discutat cu oficiali din Statele Unite care ne vor oferi supor de expertiză ce ține de rețelele de socializare versus campaniile electorale, ce înseamnă agitație electorală în ziua alegerilor, cum decurge această și dacă ar trebui să aibă loc, deosebirea dintre agitație electorală și îndemn politic și multe alte aspecte ce țin de acest domeniu”, a afirmat Candu.

Speakerul a menționat de asemenea că, grupul de expertiză va fi organizat pe platforma parlamentară cu participarea și implicarea deputaților, politicienilor din opoziție, societății civile, precum și a experților naționali și celor de peste hotare.

Andrian Candu mai declarat că grupul de lucru ar urma ca să prezinte concluziile și recomandările în luna septembrie, după ce deputații vor reveni din vacanță și vor începe sesiunea de toamnă-iarnă. Ulterior, recomandările experților vor fi analizate de către parlamentari și se vor face modificările necesare în legislația electorală națională.

VEZI ȘI:

Pavel Filip despre Rezoluția adoptată de Parlamentul European: „Am mai multe sentimente față de această decizie” (VIDEO)

Plahotniuc, după votul din Parlamentul European: Sandu și Năstase nu-și vor atinge scopul cinic (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 -0.4999%
USD USD 17.1322 0.0041%
RUB RUB 0.2559 -1.8788%
RON RON 4.0703 -0.4963%
UAH UAH 0.6291 -0.4904%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile