Logo Realitatea.md

Candu a avut întâlniri cu reprezentanții celor mai mari asociații de business din Danemarca (FOTO/VIDEO)

22 Ianuarie 2018, 14:51 // Actualitate

Oportunitățile de investiții în Republica Moldova au fost discutate de Președintele Parlamentului Andrian Candu la întâlnirile cu Thomas Bustrup, director executiv al Confederației industriașilor din Danemarca și cu Finn Mortensen, director executiv al State of Green.

„Republica Moldova este o țară mică, dar are o guvernare pro-business care își setează obiectivele și le îndeplinește. Datorită acestei abordări a fost îmbunătățit climatul de afaceri prin reducerea birocrației și a numărului de acte permisive pentru activitatea de antreprenor, prin moratoriul la controalele realizate de către instituţiile de stat la agenţii economici, extinderea unor facilităţi fiscale pentru companiile din industria IT, zonele economice libere, subsidii pentru crearea noilor locuri de muncă, altele. Avem oportunități pentru creșterea businessului grație acordurilor de liber schimb cu statele din Est și Vest”, a spus Candu.

Totodată, Andrian Candu, a încurajat companiile daneze să investească în Republica Moldova. În cadrul întrevederii a fost discutată cooperarea dintre asociațiile de business și guvernul național, precum și la nivel comunitar. Speakerul a anunțat obiectivele guvernării de a avea mai multă energie regenerabilă și a diversifica sursele de energie. În acest sens, Președintele Parlamentului a agreat cu State of Green preluarea experienței Danemarcei și suport în implementarea bunelor practici pentru soluții energetice inteligente care să reducă dependența de furnizorii externi. De asemenea, părțile au decis să fie organizată o misiune a oamenilor de afaceri din Danemarca în Republica Moldova.

Realitatea.md amintește că președintele Parlamentului, Andrian Candu, efectuează o vizită oficială în Copenhaga, în perioada 21-24 ianuarie curent.

NOTĂ:

Confederația Industriașilor din Danemarca este vocea corporativă a Danemarcei, având peste 10 mii de companii membre.

State of Green este un parteneriat public - privat fondat de Guvernul Regatului Danemarcei, Confederația Industriașilor din Danemarca, Asociația Energetică, Consiliul pentru agricultură și industrie alimentară, Asociația Industriei Eoliene. State of Green este patronată de Prințul Frederic al Danemarcei. 

Conform informației oficiale în Republica Moldova activează 42 întreprinderi cu capital danez, investițiile însumând 55,52 mln. lei. Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Regatul Danemarcei, excluzând activitatea comercială a agenților economici din raioanele de est, în ianuarie - octombrie 2017 a înregistrat suma de 13,13 mil. dolari, în creștere cu 22,48% față de anul 2016.

Foto: parlament.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5415 -1.5419%
USD USD 16.6347 -0.4703%
RUB RUB 0.2937 -0.8775%
RON RON 4.4056 -1.5662%
UAH UAH 0.6142 -0.8715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)