Logo Realitatea.md

Candu a participat la ceremonia organizată de autoritățile georgiene, cu prilejul marcării centenarului de la înființarea primei Republici Democratice (FOTO)

26 Mai 2018, 15:30 // Politica

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, alături de înalți ofiali europeni și americani, au felicitat poporul georgian cu ocazia celor 100 de ani de la înființarea primei Republici Democratice Georgiene. Oficialul moldovean a participat la Tbilisi, la ceremonia oficială organizată de autoritățile georgiene cu ocazia centenarului. 

Foto: parlament.md

Referindu-se la proiectele comune pentru Moldova și Georgia, Andrian Candu a opinat că Uniunea Europeană trebuie să joace un rol mai activ în rezolvarea conflictelor din vecinătatea sa. El a specificat că în Moldova, în special în contextul alegerilor din anul acesta, suntem îngrijorați de amenințările legate de propagandă și destabilizări generate de Federația Rusă.

„Împreună cu Georgia și Ucraina, Moldova lucrează asupra creării unei platforme comune pentru promovarea intereselor celor trei țări. Este important să ne unim eforturile pentru a menține pacea, prosperitatea și promovarea reformelor pentru integrarea europeană", a menționat președintele Parlamentului.

La ceremonia oficială de la Tbilisi au fost prezenți numeroși oficiali europeni și americani, inclusiv Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, asistentul adjunct al Secretarului american de Stat, Bridget Brink, Comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere,  Johannes Hahn, președinți de țară, de parlamente, prim-miniștri și miniștri din Armenia, Finlanda, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Azerbaidjan, Estonia, Ucraina, Belarus, România, Franța, Turcia, Cehia, Grecia, Marea Britanie.

În seara zilei de ieri, Andrian Candu, împreună cu Președintele Parlamentului Irakli Kobakhidze, a participat și la inaugurarea Sălii Independenței la Biblioteca Națională Parlamentară a Georgiei. Instituția, fondată în 1846, este cea mai mare bibliotecă din Georgia, cu o colecție de carte de peste 3,6 milioane de exemplare și reprezintă un important centru cultural, științific, educațional, metodologic și informativ.

De menționat că, președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează o vizită în Georgia, în perioada 25-27 mai curent.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 18.9987 0.4664%
USD USD 16.6839 0.2723%
RUB RUB 0.2474 -0.3223%
RON RON 4.0796 0.5422%
UAH UAH 0.6009 0.3339%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
30 iul, 17:46 //

UPDATE: CNA și PA au găsit noi sume colosale, pe lângă cele din birou, acasă la șeful de secție de la CRDM reținut în dosarul „tomografiei” (FOTO)

02 aug, 13:38 //

Jucării, fotografii 18+, prezervative! Ce au găsit acasă la avocatul din Chișinău învinuit de trafic de copii (VIDEO)

07 aug, 07:01 //

Foto: captura video (video) Marina Tauber, primarul comunei Jora de Mijloc, filmată în timp ce agresează cu mătura un jurnalist ”Radio Orhei”

31 iul, 14:50 //

Foto: zdg.md Milioane de lei în birou și la bancă, dar... Casa modestă în care locuiește medicul șef din dosarul „tomografiei” (FOTO)

08 aug, 11:12 //

Grupare criminală, dirijată de un fost angajat al poliției, deconspirată. PCCOCS și INI au oferit detalii „din culise” (VIDEO)

26 iul, 11:30 //

Foto simbol: anta.gov.md UPDATE: Descinderi matinale PA+CNA, prin Chișinău: În total, pe dosar, sunt 10 persoane bănuite. DETALII!

26 iul, 08:08 //

Jizdan, la cros cu noaptea-n cap! Ministrul de Interne a dat live pe Facebook de pe terenul de sport (VIDEO)

01 aug, 15:14 //

Filip vrea ”capul” șefilor de la PTF și Vama Leușeni: Decizia, luată în urma unor vizite inopinate (VIDEO)

30 iul, 13:53 //

Foto: Facebook/Igor Dodon Ce a răspuns Dodon când a fost întrebat de unde a luat bani pentru monumentul instalat în Rusia, în semn de prietenie dintre Petru I și Dimitrie Cantemir (FOTO)

31 iul, 10:07 //

Interceptările AUDIO dintre doi suspecți din dosarul „Tomografiei”: „E cam tâmpită! Poate o fac oficial? Cum credeți, e periculoasă?..” (AUDIO)