Logo Realitatea.md

Candu despre referendum: „Consider că Dorin Chirtoacă trebuia lăsat să participe în campania electorală a plebiscitului”

14 Noiembrie 2017, 21:47 // Societate

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, consideră că primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, ar fi trebuit lăsat să participe în campania electorală a referendumului inițiat pentru demiterea acestuia. Declarațiile au fost făcute astăzi de către speaker-ul Legislativului, la emisiunea „Loc de Dialog”, de la Radio Moldova.

„E o chestiune sensibilă, analizând din punct de vedere politic. Personal, cred că Dorin Chirtoacă ar fi trebuit sa fie lăsat sa participe în campania pentru referendum. Ce ține de administrația orașului, consider că trebuie să existe un administrator, chiar și temporar ca să miște lucrurile. Suntem în prag de iarnă, curând o să cadă zăpada. Autoritățile locale trebuie să fie gata. Am văzut că primarul interimar deja a făcut unele demersuri. Orașul trebuie să fie administrat bine”, a specificat Candu.

Totodată, președintele Parlamentului a declarat că în unele state, într-o situație de criză, se implică chiar și Legislativul dacă este cazul, pentru a se lua o decizie și pentru a stabili un interimat la Primărie, până se găsesc soluții ca locuitorii să nu aibă de suferit.

Andrian Candu a venit cu un îndemn către toți chișinăuienii să fie răbdători și să aștepte deznodământul acestui referendum, iar noului primar interimar îi recomandă să-și facă munca până la capăt conștiincios.

Realitatea.md amintește că pe 19 noiembrie curent, în municipiul Chișinău se va desfășura referendumul de demitere din funcție a primarului Capitalei. Plebiscitul a fost inițiat de către PSRM, pe motiv că edilul capitalei nu și-ar fi îndeplini atribuțiile de serviciu corespunzător și ar fi implicat în scheme de corupție și delapidare a proprietăților municipiului Chișinău. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4970 -0.7549%
USD USD 17.2769 0.0585%
RUB RUB 0.2598 0.0000%
RON RON 4.1882 -0.7959%
UAH UAH 0.6195 -0.2576%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile