Logo Realitatea.md

Candu, în vizită la Bălți. Acesta îndeamnă tinerii și profesorii să facă ceea ce le place și îi reprezintă ca personalitate

13 Noiembrie 2017, 13:21 // Societate

„Implicați-vă în promovarea lucrurilor de care vă pasă și investiți în formarea voastră profesională”. Cu un astfel de îndemn a venit astăzi președintele Parlamentului Andrian Candu către studenții și profesorii de la Universitatea de Stat Alecu Russo din municipiul Bălți.

Andrian Candu a menționat că după doi ani de muncă intensă a fost pus capăt crizei și s-a ajuns la etapa dezvoltării. Potrivit lui, există mai multe proiecte importante pentru oameni care vor fi implementate în următoarea perioadă, dar pentru reușita acestora este nevoie de implicarea oamenilor în realizarea lor.

„Tinerii s-au arătat interesați de măsurile întreprinse de autorități pentru ca oamenii să revină acasă. Andrian Candu le-a vorbit în context despre proiectul Prima Casă, atragerea investițiilor, dezvoltarea sectorului IT, facilități pentru lansarea și dezvoltarea afacerilor, care urmează să genereze locuri de muncă, iar în consecință creșterea nivelului de trai. Proiectul Prima casă și facilitățile oferite de acesta a generat cele mai multe întrebări. Președintele Parlamentului a spus că proiectul urmează să fie aprobat până la finele anului, iar detaliile tehnice vor fi discutate inclusiv în cadrul unor dezbateri publice organizate de Legislativ ”, se arată într-un comunicat al Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului

Speaker-ul, împreună cu ministra Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc au vorbit despre reforma din educație, competitivitate și corelarea între cererea de pe piață și oferta educațională.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, însoțit de vicepreședintele Legislativului Vladimir Vitiuc întreprinde astăzi o vizită de lucru la Bălți. Conform programului, conducerea Parlamentului va avea astăzi o întâlnire cu oamenii de afaceri din zona de Nord și vor discuta cu presa locală.

Citeste tot despre: Balti, Candu, tineri, vizită
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4049 0.3492%
USD USD 16.5578 0.1421%
RUB RUB 0.2905 1.5024%
RON RON 4.3725 0.3419%
UAH UAH 0.6304 0.3183%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile