Logo Realitatea.md

Candu, nemulțumit de tărăgănarea procesului alegerii președintelui ANI

13 Octombrie 2017, 11:02 // Actualitate

Președintele Autorității Naționale de Integritate (ANI) ar putea fi ales până la începutul lunii ianuarie 2018, iar vicepreședintele pe parcursul lunii noiembrie curent. Cel puțin de această părere este ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, expusă astăzi în timpul ședinței comune a Parlamentului și Guvernului.

Embed:

La elaborarea Regulamentului de organizare a concursului s-a lucrat aproximativ două luni, fiind analizate și trecute toate etapele, inclusiv de consultări publice. Din luna mai a început procesul propriu-zis, care din păcate a mers mai lent decât ne-am fi dorit, dar noi nu putem interveni în acest proces, deoarece Consiliul de Integritate al ANI este independent și nu trebuie să fie influiențat de cineva anume. Aici, putem remarca faptul că în prezent, în proces de derulare se află alegerea vicepreședintelui ANI, iar dacă acesta va fi ales înaintea președintelui, atunci va fi obligat să preia atribuțiile de bază a președintelui pentru a funcționa normal ANI, începând cu luna ianuarie 2018”, a menționat Cebotari.

La rândul său, președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a arătat nemulțumit de termenii și preconizările pe care le-a făcut ministrul Justiției. „Cam târziu ținând cont de eșecul primului concurs organizat pentru alegerea președintelui. Asta înseamnă că noi nu vom reuși cu celelalte angajamente asumate”, a conchis Candu.

Realitatea.md amintește că la începutul acestei săptămâni, Consiliul de Integritate al ANI au anunțat că nici un candidat nu a trecut proba poligrafului, pentru ocuparea funcției de președinte, iar ANI a anunțat desfășurarea concursului repetat.

De asemenea, astăzi, în Monitorul Oficial, a fost publicată decizia privind organizarea noului concurs pentru funcția de președinte al ANI. Dosarele pot fi depuse din 16 octombrie, până pe 6 noiembrie, la sediul ANI. 

CITEȘTE ȘI:

Rezultatele candidaților la șefia ANI, aprobate! Consiliul a anunțat un alt candidat pentru funcția de vicepreședinte (VIDEO)

Cei doi candidați la funcția de președinte al ANI au susținut și proba de interviu. Ce punctaj au acumulat (VIDEO)

(VIDEO) Rezultatele primei etape a concursului pentru funcția de președinte al ANI: Cine din candidați a acumulat punctajul maxim

Citeste tot despre: ANI, concurs, presedinte
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4820 -0.1316%
USD USD 16.6691 0.1009%
RUB RUB 0.2936 -0.1361%
RON RON 4.4005 0.0114%
UAH UAH 0.6156 -0.1946%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile