Logo Realitatea.md

Candu, pentru Associated Press: Rusia se implică în politica țării înainte de alegerile prezidențiale. Susține și finanțează liderii proruși

05 Octombrie 2016, 07:00 // Politica

Președintele Paralementului Republicii Moldova, Andrian Candu, acuză Rusia de implicare în politica țării înainte de alegerile prezidențiale din 30 cotombrie 2016. Candu a declarat că Guvernul are presupuneri că Rusia ar finanța partidele și liderii proruși. Acesta mai adaugă că Rusia ar face propagandă și manipulează prin intermediul mass-mediei.

„Încerc să fiu pozitiv și optimist, dar există factori externi care sunt de interes pentru noi", a spus el într-un interviu telefonic pentru Associated Press, scrie washingtonpost.com.

Candidatul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, care întreține legături strânse cu Moscova și se află în opoziție cu partidul de la Guvernare se opune integrării în Uniunea Europeană, el este și lider în sondaje, scrie sursa citată. Cu toate acestea, este așteptat un al doilea tur deoarece sunt puține șanse că acesta va obține majoritatea de voturi din primul tur.

Deputatul rus Oleg Paholkov a declarat anterior că Rusia îl susține pe Dodon deoarece acesta vrea federalizarea țării.

Candu a informat și despre exercițiile militare pe care le-a efectuat Rusia în ultimele două luni cu trupele militare din Transnistria.

Republica Moldova are nevoie de stabilitate, indiferent de rezultatele alegerilor. Totodată, trebuie minimalizată influenţa așa-numiților prieteni.

Andrian Candu este la Washington pentru a discuta despre situația politică și economică din Moldova cu oficialii Fondului Monetar Internațional și Departamentul de Stat al SUA, dar și pentru întrevederi cu alți oficiali înainte de 30 octombrie.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 18.9987 0.4664%
USD USD 16.6839 0.2723%
RUB RUB 0.2474 -0.3223%
RON RON 4.0796 0.5422%
UAH UAH 0.6009 0.3339%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
30 iul, 17:46 //

UPDATE: CNA și PA au găsit noi sume colosale, pe lângă cele din birou, acasă la șeful de secție de la CRDM reținut în dosarul „tomografiei” (FOTO)

02 aug, 13:38 //

Jucării, fotografii 18+, prezervative! Ce au găsit acasă la avocatul din Chișinău învinuit de trafic de copii (VIDEO)

07 aug, 07:01 //

Foto: captura video (video) Marina Tauber, primarul comunei Jora de Mijloc, filmată în timp ce agresează cu mătura un jurnalist ”Radio Orhei”

31 iul, 14:50 //

Foto: zdg.md Milioane de lei în birou și la bancă, dar... Casa modestă în care locuiește medicul șef din dosarul „tomografiei” (FOTO)

08 aug, 11:12 //

Grupare criminală, dirijată de un fost angajat al poliției, deconspirată. PCCOCS și INI au oferit detalii „din culise” (VIDEO)

26 iul, 11:30 //

Foto simbol: anta.gov.md UPDATE: Descinderi matinale PA+CNA, prin Chișinău: În total, pe dosar, sunt 10 persoane bănuite. DETALII!

26 iul, 08:08 //

Jizdan, la cros cu noaptea-n cap! Ministrul de Interne a dat live pe Facebook de pe terenul de sport (VIDEO)

01 aug, 15:14 //

Filip vrea ”capul” șefilor de la PTF și Vama Leușeni: Decizia, luată în urma unor vizite inopinate (VIDEO)

30 iul, 13:53 //

Foto: Facebook/Igor Dodon Ce a răspuns Dodon când a fost întrebat de unde a luat bani pentru monumentul instalat în Rusia, în semn de prietenie dintre Petru I și Dimitrie Cantemir (FOTO)

31 iul, 10:07 //

Interceptările AUDIO dintre doi suspecți din dosarul „Tomografiei”: „E cam tâmpită! Poate o fac oficial? Cum credeți, e periculoasă?..” (AUDIO)