Logo Realitatea.md

Candu, pentru Associated Press: Rusia se implică în politica țării înainte de alegerile prezidențiale. Susține și finanțează liderii proruși

05 Octombrie 2016, 07:00 // Politica

Președintele Paralementului Republicii Moldova, Andrian Candu, acuză Rusia de implicare în politica țării înainte de alegerile prezidențiale din 30 cotombrie 2016. Candu a declarat că Guvernul are presupuneri că Rusia ar finanța partidele și liderii proruși. Acesta mai adaugă că Rusia ar face propagandă și manipulează prin intermediul mass-mediei.

„Încerc să fiu pozitiv și optimist, dar există factori externi care sunt de interes pentru noi", a spus el într-un interviu telefonic pentru Associated Press, scrie washingtonpost.com.

Candidatul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, care întreține legături strânse cu Moscova și se află în opoziție cu partidul de la Guvernare se opune integrării în Uniunea Europeană, el este și lider în sondaje, scrie sursa citată. Cu toate acestea, este așteptat un al doilea tur deoarece sunt puține șanse că acesta va obține majoritatea de voturi din primul tur.

Deputatul rus Oleg Paholkov a declarat anterior că Rusia îl susține pe Dodon deoarece acesta vrea federalizarea țării.

Candu a informat și despre exercițiile militare pe care le-a efectuat Rusia în ultimele două luni cu trupele militare din Transnistria.

Republica Moldova are nevoie de stabilitate, indiferent de rezultatele alegerilor. Totodată, trebuie minimalizată influenţa așa-numiților prieteni.

Andrian Candu este la Washington pentru a discuta despre situația politică și economică din Moldova cu oficialii Fondului Monetar Internațional și Departamentul de Stat al SUA, dar și pentru întrevederi cu alți oficiali înainte de 30 octombrie.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4579 -0.1006%
USD USD 17.5510 0.5569%
RUB RUB 0.2851 0.8490%
RON RON 4.0715 -0.0883%
UAH UAH 0.7201 -0.4699%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

21 ian, 09:16 //

Colaj: realitatea.md (VIDEO) Infidelitate la un meci de fotbal. Au crezut că nu îi vede nimeni, dar camerele erau pe ei