Logo Realitatea.md

Candu ține lecții de morală în Parlament deputaților: „Ar trebui să revenim la cei 7 ani de acasă” (VIDEO)

22 Februarie 2018, 12:17 // Actualitate

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a arătat deranjat de faptul că unii deputați în ultimul timp, în cadrul ședințelor Legislativului trec la atac la persoană și își dau lecții unul altuia. Astfel, Candu i-a îndemnat pe parlamentari că dea dovadă de cei șapte ani de acasă și să fie mai amabili cu colegii din plenul Legislativului.

Embed:

Lecția de morală a speakerului Parlamentului a fost oferită, după ce, deputatul democrat, Constantin Țuțu, în timpul prezentării unui proiect de lege a făcut mai multe greșeli gramaticale în timpul citirii textului proiectului de lege. Astfel, în replică liberal-democrata, Maia Ciobanu, l-a îndemnat pe Țuțu să facă unele lecții de citire înainte de-a veni la tribuna Parlamentului, fapt ce l-a nemulțumit pe Andrian Candu.

„Stimată doamnă, fiecare deputat are dreptul are dreptul să vină să vorbească de la tribuna Parlamentului. Dumneavoastră ca o colegă bună, cu o experiență de patru ani în Legislativ, ar fi trebuit să încurajați persoanele, inclusiv ca domnul Țuțu și să învețe limba. Asta înseamnă colegialitate, omenire și solidaritate. Dar fiecare dintre noi a uitat de aceasta și ar trebui să revenim la cei 7 ani de acasă. Da vă țin morală, pentru că deja în acest Parlament s-au întrecut măsurile și se depășesc unele linii. Ar trebui să fiți solidari cu domnul Țuțu sau alți colegi, care vorbesc mai puțin limba română și ar trebui să-i ajutăm să o poată vorbi mai fluient”, a conchis Candu.

Citeste tot despre: Candu, morală, Parlament, Țuțu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5491 0.7810%
USD USD 17.2140 0.2837%
RUB RUB 0.2679 2.1739%
RON RON 4.1133 1.0316%
UAH UAH 0.6345 -0.8129%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile