Logo Realitatea.md

Cărțile pe față?! Cu ce se va ocupa Vladimir Cebotari, după ce a fost înlocuit de către un alt ministru în Guvern (VIDEO)

20 Decembrie 2017, 08:15 // Societate

Vladimir Cebotari a comentat decizia Partidului Democrat de a-l scoate din funcție și de a numi un alt ministru al Justiție, asta în contextul remanierii substanțiale guvernamentale de astăzi. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul de televiziune Moldova1.

„Este o decizie absolut politică, una clară, gândită, calculată atât în cadrul partidului pe care îl reprezint, cât și a majorității parlamentare. Mi se pare că comunicarea a fost suficient de clară. Se dorește a fi un Guvern care un are o afiliere politică cu Partidul Democrat care este partidul care deține guvernarea. PD a decis pentru cei care îl reprezentau în Guvern. În măsura în care a fost posibil, un anumit număr de miniștri pentru a se concentra pe acțiuni de pregătire și susținere a echipei guvernamentale. Au rămas doar un membru de partid și prim-ministru. Restul care au rămas nu sunt membri de partid și nici nu au afiliere politică. Aceste persoane sunt prezente în Guvern doar datorită calității lor de persoane tehnice”, a declarat Vladimir Cebotari. 

Acesta a vorbit despre noua funcție care urmează să o primească. 

„În raport cu mine colegii au avut și mi-au acordat o mare încredere la o ședință a consiliului politic național de săptămâna precedentă. Cred că în curând această decizie va fi plăcută publică. Cu siguranță fără lucru nu voi sta”, a menționat Cebotari. 

Realitatea.md amintește că ieri președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc a anunțat că șapte noi membri se vor regăsi în Cabinetul de miniștri condus de Pavel Filip. Astfel, ministru al Justiției a fost numit Alexandru Tănase. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5605 -0.1740%
USD USD 17.1569 0.0852%
RUB RUB 0.2580 0.9785%
RON RON 4.1712 -0.3417%
UAH UAH 0.6121 0.5420%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile