Logo Realitatea.md

Carpov: Mai multe persoane din PLDM împărtășesc aceleași viziuni ca și noi, dar sunt intimidate

11 Martie 2015, 23:35 // Politica

Mai mulți membri ai Partidului Liberal Democrat din Moldova împărtășesc aceleași viziuni ca și Iurie Leancă și Eugen Carpov, însă nu toți au curajul să plece sau sunt intimidați. Totuși, există un șir de persoane care, deși nu au declarat public, s-au alăturat proiectului lui Iurie Leancă. Declarația a fost făcută de fostul vicepremier pentru Reintegrare Eugen Carpov, în cadrul emisiunii ”Pahomi”, de la Realitatea TV.

Foto: realitatea.md

”Mai mulți colegi din PLDM au aceleași viziuni în raport cu ceea ce se întâmplă, dar poate că deocamdată nu există curaj, dar există și cazuri de intimidări. Sunt transmise mesaje eronate despre care este rolul lui Leancă și Carpov. Aceste mesaje se duc și în teritoriu”, a afirmat Eugen Carpov.

În noul proiect al lui Iurie Leancă sunt așteptați atât membri PLDM, cât și din alte partide, iar cel mai important, în opinia lui Carpov, este că se va pune accentul pe echipă și nu doar pe o singură persoană.

”Există un șir de colegi care nu au făcut declarații, dar sunt cu noi. Acum suntem la perioada organizatorică. Vrem să fim o echipă de oameni dedicați ideii, profesioniști, care și-au demonstrat deja capacitățile în perioada în care au activat, dar vrem să avem și oameni noi, cu un suflu nou. Vrem să fim un altfel de partid, bazat pe idei europene. Vrem să punem accentul nu pe o singură persoană, dar pe întreaga echipă și deciziile să fie luate în comun. Sunt bineveniți nu doar oameni din PLDM, ci și din alte partide care împărtășesc aceste idei”, a precizat fostul vicepremier.

Întrebat de implicarea în proiect a omului de afaceri Anatol Stati, Carpov a spus că acesta nu poate să se implice, deoarece are o relație apropiată cu Leancă și nu e normal ca ”acum să venim cu rude sau cu prieteni care au mulți bani”.

Totodată, fostul vicepremier a menționat că nu a discutat cu fostul premier Ion Sturza despre acest proiect, dar ar noii săi colegi ar fi interesați de persoana lui Sturza.

Realitatea.md amintește că, pe 26 februarie, Iurie Leancă a anunţat că părăseşte PLDM şi lansează un nou proiect politic. Ulterior, deputatul PLDM Eugen Carpov a anunţat că părăseşte fracţiunea PLDM și se alipește proiectului lui Iurie Leancă. De asemenea, și-a dat demisia șeful BRD, Victor Lutenco, și viceminiștrii de Externe Iulian Groza și Valeriu Chiveri și au anunțat că i se alătură lui Leancă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.0000%
USD USD 18.4281 0.0000%
RUB RUB 0.2348 0.0000%
RON RON 4.1664 0.0000%
UAH UAH 0.6689 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile