Logo Realitatea.md

Carul se mișcă din loc. Partidele pot depune actele pentru a fi înregistrate la referendumul de demitere a primarului Capitalei

12 Octombrie 2017, 11:59 // Actualitate

Candidații care doresc să participe în campania electorală pentru referendumul de revocare a primarului Capitalei pot depune, începând, de astăzi actele pentru a fi înregistrați în cursă. Dosarele vor fi recepționate de membrii Consiliului electoral al Circumscripţiei municipale numărul 1 din Chișinău, până la data 22 octombrie.

După ce vor fi înregistrate oficial în cursă, partidele vor putea începe a face agitație electorală pentru a îndemna cetățenii să participe la referendumul de demitere a primarului Dorin Chirtoacă. Campania electorală se va încheia cu două zile înaintea inițierii referendumului, adică pe 17 noiembrie.

La referendumul de demitere a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, pot participa 45 de partide și asociații politice. Pînă în prezent, mai multe partide parlamentare și extra-parlamentare și-au anunțat intenția de a nu participa la referendum, motivând prin faptul că ar fi niște jocuri și intenții politice. Printre acestea se numără PL, PDM, PAS, PUN, PLR.

Partidul Socialiștilor a fost primul partid care a depus astăzi actele pentru participare la referendum.

CITEȘTE ȘI:

Câte milioane vor putea cheltui concurenții electorali la referendumul de demitere a primarului Capitalei

PSRM, despre neparticiparea unor partide la referendum: „Cei care boicotează plebiscitul sunt complici ai lui Chirtoacă”

Ghimpu, despre decizia democraților de a boicota referendumul anti-Chirtoacă: Sunt șocat (VIDEO)

ULTIMA ORĂ! Partidul Democrat anunță că va boicota referendumul de demitere a lui Chirtoacă (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1026 1.0158%
USD USD 16.7434 0.6299%
RUB RUB 0.2493 0.4432%
RON RON 4.1097 1.2840%
UAH UAH 0.6056 1.1187%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile