Logo Realitatea.md

Casa groazei! Cei 13 copii, torturați de părinți, mâncau o dată pe zi și făceau duș doar de două ori în an (VIDEO)

20 Ianuarie 2018, 14:20 // În lume

Noi detalii au ieșit la iveală despre calvarul trăit de 13 fraţi şi surori în casa părinţilor lor din California. Mâncau o singură dată pe zi şi făceau duş doar de două ori pe an. Părinţii au fost inculpaţi pentru tortură şi şi-ar putea petrece restul vieţii în spatele gratiilor. Totuşi, la prima înfăţisare la tribunal, cei doi soţi au spus că sunt nevinovaţi.

Foto: BBC.com

„Victima de 17 ani care a reuşit să evadeze lucra de mai bine de doi ani, alături de fraţii ei, la un plan ca să scape de acest abuz”, a declarat Mike Hestrin, procuror.

Indicii au fost destule că ceva e putred în familia Turpin, dar nimeni nu şi-a urmat intuiţia. Foştii vecini din Texas îşi amintesc acum de un adevărat ritual pe care-l văzuseră. Li se păruse ciudat, dar nu suficient cât să alerteze serviciile de protecţie a copilului.

Mike Clifford, fost vecin al familiei Turpin, a spus: „Când veneam acasă, de la 12:30 noaptea până la 3 dimineaţa îi vedeam pe copii cum mărşăluiesc între două camere. Ore la rând. Parcă erau în armată, făceau rondul.”

Casa din Perris, California, unde au fost descoperite ororile, arată ca o temniţă. Cel puţin trei dintre cei 13 copii erau ţinuţi în lanţuri ca animalele. Toţi sunt trataţi pentru malnutriţie.

„Printre pedepse erau bătăile frecvente şi chiar sugrumări. Niciuna dintre victime nu a fost la doctor în mai bine de patru ani. Niciuna dintre victime nu fusese vreodată la dentist. Copiii, când nu erau legaţi, erau închişi în diferite camere şi hrăniţi foarte puţin, după program. Nu aveau voie să aibă jucării. Mulţi dintre copiii nici măcar nu ştiau ce este un poliţist”, a adăugat procurorul.

Fraţii şi surorile, cu vârste între 2 şi 29 de ani, sunt toţi în spital, dar aproape că este imposibil de comunicat cu ei. Nu doar că şi adulţii arată ca nişte adolescenţi, dar şi nivelul lor de inteligenţă este mult sub media vârstei.

Fără să ştie încă motivul pentru care părinţii şi-au supus copiii la asemenea orori, anchetatorii verifică dacă există vreo motivaţie religioasă în spatele acestui caz fără precedent.

Sursa: Digi24.ro

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile