Logo Realitatea.md

Câte milioane vor putea cheltui concurenții electorali la referendumul de demitere a primarului Capitalei

10 Octombrie 2017, 14:16 // Politica

Partidele politice antrenate în campania electorală a referendumului de demitere a primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, vor putea cheltui suma de 16 508 739 lei. Decizia a fost luată astăzi de către Comisia Electorală Centrală (CEC), care a stabilit plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi virate pe contul „Fond electoral” al participantului la referendumul local. 

Potrivit președintelui CEC, Alina Russu, ca bază de raportare pentru stabilirea coeficientului s-a luat salariul mediu pe economie pentru anul precedent și pentru anul referendumului-criteriu care este utilizat și în alte campanii electorale decât cea actuală.

„Suma ce poate fi virată pe contul „Fond electoral” al participantului la referendumul local a fost stabilită pornind de la normativul de 25,42 bani pentru un alegător înmulțit cu 649 439 - numărul de alegători din Circumscripția electorală municipală Chișinău, care sunt înscriși în prezent, în Registrul de Stat al Alegătorilor ”, a precizat Russu.

În cadrul ședinței, CEC, a mai votat constituirea Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău, care va fi responsabil de înregistrarea candidaților și va stabili numărul persoanelor de încredere ai participanților la plebiscit. Astfel, Consiliul urmează să se întrunească în ședință pentru a-și alege conducerea, iar mai apoi va stabili data și locul primirii documentelor pentru înregistrarea participanților.

Realitatea.md amintește că referendumul de revocarea din funcție a primarului general al Capitalei va avea loc pe data de 19 noiembrie curent. De menționat faptul că mai multe partide parlamentare și extra-parlamentare și-au anunțat intenția de a nu participa la referendum, motivând prin faptul că ar fi niște jocuri și intenții politice. Printre acestea se numără PL, PDM, PAS, PUN, PLR.

CITEȘTE ȘI:

PSRM, despre neparticiparea unor partide la referendum: „Cei care boicotează plebiscitul sunt complici ai lui Chirtoacă”

Ghimpu, despre decizia democraților de a boicota referendumul anti-Chirtoacă: Sunt șocat (VIDEO)

ULTIMA ORĂ! Partidul Democrat anunță că va boicota referendumul de demitere a lui Chirtoacă (VIDEO)

(DOC) CSJ a respins recursul lui Chirtoacă privind suspendarea desfășurării referendumului împotriva sa. Decizia este irevocabilă!

Aprobat de CEC: Referendumul privind demiterea lui Dorin Chirtoacă ne va costa aproape 9 milioane de lei

(DOC) Suspendarea și organizarea referendumului de demitere a primarului Chirtoacă, contestate de PL la Curtea Constituțională

Citeste tot despre: 19 noiembrie, CEC, demitere, referendum
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5090 -1.0861%
USD USD 16.6523 -0.2271%
RUB RUB 0.2940 -0.6085%
RON RON 4.4000 -1.0991%
UAH UAH 0.6168 -0.1619%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)