Logo Realitatea.md

Cavcaliuc convoacă ședință extraordinară la Ștefan Vodă, în cazul băiatului accidentat: Nu tolerez o astfel de situație

11 Octombrie 2018, 17:01 // Societate

Gheorghe Cavcaliuc a mers la Insepctoratul de Poliție Ștefan Vodă pentru a organiza o ședința extraordinară cu factorii de decizie din subdiviziune în cazul băiatului de 9 ani din satul Palanca.

Foto: Gh. Cavcaliuc, Rise

„Nu tolerez astfel de cazuri și imediat m-am autosesizat. Cel vinovat de producerea accidentului s-a ales cu o cauză penală și a fost deja reținut de organul de urmărire penală al Inspectoratului de poliție din Ștefan Vodă pentru 72 de ore. Totodată, a fost pornită și o anchetă de serviciu în privința polițiștilor vizați.

Astăzi (n.r. 11 octombrie), voi merge și îl voi vizita pe Dumitraș (n.r. victima), verișorul Nicoletei (n.r. ruda băiatului care a făcut public cazul), ca să îi spun personal că i s-a făcut dreptate, iar atunci când va ieși din spital, vom juca fotbal împreună”, a scris Gheorghe Cavcaliuc pe contul său de Facebook.

Mai mult decât atât, acesta a făcut un apel către cetățeni: „Reiterez apelul meu către dumneavoastră, a instituției pe care o reprezint, nu încercați să dați mită, nu tolerați cazurile de corupție și atunci când unii colegi totuși vor încerca să mușamalizeze cazuri, vă rog să anunțați conducerea Poliției Naționale, sau organele abilitate. Pe lângă postările de pe Facebook, vă rog să-mi scrieți și mie în privat, astfel voi putea acționa prompt”.

Realitatea.md amintește că verișoara victimei a făcut public cazul pe una din rețelele de socializare. Ea a povestit că șoferul, fiind la volanul unei mașini de marcă Mercedes, a tamponat băiatul, în timp ce acesta se deplasa pe acostament.

După impact, l-a transportat la bunica, iar femeia, văzând în ce stare este, a solicitat ambulanța pe data de 6 octombrie. Serviciul medical de urgență din raion au alertat poliția locală. Coincidență sau nu, dar oamenii legii l-au reținut abia pe data de 11 octombrie, când deja Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6937 0.5207%
USD USD 18.1755 -0.1544%
RUB RUB 0.2899 0.3809%
RON RON 4.3838 0.6105%
UAH UAH 0.6932 -0.1297%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile