Logo Realitatea.md

Cazul „Braguța”: Încă 10 polițiști, cercetați de Procuratura Generală pentru tratamente inumane și degradante. Detalii noi!

21 Septembrie 2017, 15:57 // Societate

Procurorii din cadrul Procuraturii Generale (PG), care se ocupă de cazul „Braguța”, au ridicat și au urmărit secvențele video înregistrate de șase camere de supraveghere instalate în Izolatorul de detenție provizorie al Poliției Capitalei. În urma acțiunii, alți 10 polițiști au devenit suspecți.

Foto: deschide.md

Toți 10 sunt angajați ai Izolatorului de detenție provizorie al Poliției Capitalei, iar șeful Secției combaterea torturii din cadrul PG, Ion Caracuian, a declarat pentru Realitatea.md că sunt cercetați în stare de libertate, fiind bănuiți de tratamente inumane și degradante.

Mai mult, asupra lor a fost aplicată măsura de a se prezenta obligatoriu la organele de urmărie penală, în cadrul anchetei pornite urmând să fie stabilite circumstanțele cazului.

Amintim că, anterior, trei deținuți, dar și trei polițiști, bănuiți în cazul „Braguța”, au primit mandat de arest preventiv, iar mâine, 22 septembrie, procurorii de caz vor cere în instanță prelungirea măsurii.

Acum o săptămână, procurorul general Eduard Harunjen a cerut ca judecătorul Iurie Obada şi procurorul Ivan Filimon, cei care s-au ocupat de cauza penală a lui Andrei Braguţa, să fie sancţionaţi pentru că ar fi încălcat Codul de Procedură Penală. De altfel, acțiunile celor doi, în urma cărora Braguța a fost plasat în arest preventiv, se examinează separat.

Andrei Braguța a fost reținut, la sfârșitul lunii august, pentru depășirea limitei de viteză, iar fiindcă s-ar fi luat la harță cu inspectorii de patrulare, a fost plasat în arest preventiv. Ulterior, familia sa a aflat că acesta a decedat în penitenciar. Circumstanțele decesului au ridicat mai multe suspiciuni, fiind inițiată o cauză penală de către Procuratura Generală.

Citește și:

Medicii au prezentat rezultatele expertizei medico-legale în cazul „Braguța”

Anchetă de serviciu realizată de DIP pe marginea cazului decesului lui Andrei Braguța a fost finalizată

Momentul reținerii lui Andrei Brăguța, bărbatul decedat în Penitenciarul nr. 13: A provocat un scandal cu înjurături și violență (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile