Logo Realitatea.md

Cazul avionului cu pasageri prăbușit în Rusia: Investigatorii au stabilit primele ipoteze ale tragediei

12 Februarie 2018, 13:16 // În lume

Anchetatorii din Rusia încearcă să găsească indicii la locul prăbușirii avionului Antonov An-148, al companiei Saratov Airlines, incident în care 71 de persoane au murit, printre care un cetățean elvețian și unul azer. Aeronava s-a prăbușit la doar câteva minute după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo, din Moscova, scrie BBC News.

Foto: Vedomosti

Investigatorii iau în calcul trei ipoteze pentru prăbușirea aeronavei: posibile condiții meteorologice nefavorabile, eroare umană sau o defecțiune tehnică. Nu au fost menționate până acum posibile cauze legate de terorism.

Presa din Rusia citează surse din anchetă care spun că pilotul ar fi raportat o defecțiune a aeronavei și ar fi cerut permisiunea pentru a efectua o aterizare de urgență pe cel mai apropiat aeroport, Zhukovsky International. Informațiile nu au fost însă confirmate oficial de investigatori. Alte informații spun că unul dintre motoarele aeronavei ar fi explodat înainte ca avionul să se prăbușească.

Avionul s-a prăbușit în satul Argunovo, la 80 de km sud-est de Moscova. Resturi din epava avionului și rămășițe umane se întind pe o suprafață mare, iar echipele de căutare și salvare au fost nevoite să își lase mașinile în apropiere și să ajungă la pas la locul prăbușirii, pentru a nu distruge dovezile.

Aeronava nu a dat semnale de alarmă înainte de incidentul fatal. Deocamdată, anchetatorii au recuperat una dintre cutiile negre ale avionului, care conține datele de zbor. A doua cutie neagră, cea care conține înregistrările audio din cabina piloților, ar putea să le ofere investigatorilor informații-cheie cu privire la ultimele momente din zbor, scrie Digi24.

Potrivit FlightRadar24, avionul a intrat rapid în picaj, coborând cu o viteză de 1.000 de metri pe minut. Martorii au declarat că avionul era deja în flăcări în timp ce se prăbușea.

Realitatea.md amintește că ieri un avion cu 71 de persoane la bord s-a prăbușit în apropiere de Moscova. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)