Logo Realitatea.md

Cazul Khashoggi: Procurorul general al Arabiei Saudite s-a deplasat la Istanbul

29 Octombrie 2018, 10:44 // În lume

Procurorul general al Arabiei Saudite s-a deplasat la Istanbul, unde va avea întrevederi cu autorităţile turce care anchetează asupra uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi, a anunţat luni agenţia de presă turcă Anadolu, transmite Agerpres.

Foto: reuters.com

Saoud ben Ablallah Al-Muajab, care a sosit la Istanbul în noaptea de duminică spre luni, urmează să aibă aici o întrevedere cu procurorul general al Turciei, Irfan Fidan, care conduce anchetele turce asupra uciderii lui Khashoggi.

Vizita procurorului saudit survine la două zile după ce Riadul a respins cererea formulată de Ankara pentru extrădarea a 18 persoane arestate de autorităţile saudite în cadrul anchetei asupra uciderii lui Khashoggi.

Jamal Khashoggi, un jurnalist saudit critic la adresa puterii, a fost ucis la 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, unde s-a dus pentru a obţine un document ce i-ar fi permis să se însoare cu logodnica sa turcă.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că jurnalistul a fost ucis în cadrul unei operaţiuni minuţios planificate şi executate de un comando format din 15 agenţi saudiţi. Denunţând un "asasinat politic", preşedintele turc i-a cerut Riadului să-i extrădeze pe suspecţi şi să răspundă la două întrebări cruciale: unde se află trupul lui Khashoggi? Cine a ordonat această crimă?

Însă şeful diplomaţiei saudite, Adel al-Jubeir, a respins sâmbătă cererea de extrădare, afirmând că suspecţii arestaţi erau "cetăţeni saudiţi" şi că prin urmare ei vor fi "anchetaţi în Arabia Saudită".

CITEȘTE ȘI:

Jurnalistul dispărut ar fi fost ucis și tranșat în 7 minute. Un înalt oficial ar fi ascultat înregistrarea morții lui Jamal Khashoggi

Arabia Saudită recunoaşte că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul său din Istanbul

Logodnica jurnalistului saudit asasinat a fost plasată sub protecția permanentă a poliției

Degetele tăiate ale jurnalistului saudit i-ar fi fost trimise prințului Mohammed bin Salman

Recep Tayyip Erdogan cere Arabiei Saudite să spună unde este ascuns cadavrul jurnalistului saudit

Fiul lui Jamal Khashoggi, față în față cu cel care ar fi ordonat asasinarea tatălui său (VIDEO)

Cazul Khashoggi: Directoarea CIA a ascultat o înregistrare privind asasinarea jurnalistului saudit

Fiul lui Jamal Khashoggi a PĂRĂSIT Arabia Saudită, la scurt timp după ce a primit personal condoleanţe de la familia regală

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1323 -0.0149%
USD USD 17.8914 -0.0011%
RUB RUB 0.2809 0.4290%
RON RON 4.2277 -0.0166%
UAH UAH 0.6698 0.4951%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile