Logo Realitatea.md

Cazul șoferiței Lexusului cu influență în Transnistria, care a tamponat mortal o elevă anul trecut, ținut în umbră în continuare (FOTO)

16 Ianuarie 2018, 10:29 // Societate
// Autor:  
Elena Putregai

La 15 ianuarie 2018, urma să aibă loc o ședință de judecată la Judecătoria Bender privind dosarul în care este vizată ruda apropiată a șefului concernului „Șerif”, Irina Șkilniuk, care a tamponat mortal în toamna anului trecut o elevă de 15 ani chiar pe trecerea de pietoni în satul Parcani (Transnistria).

Potrivit activiștilor civici din regiune, nici învinuita și nici avocatul său nu s-au prezentat în instanță, explicând în scris că motivul absenței lor ar fi boala.

Procesul de judecată, dar și cazul propriu-zis a stârnit interesul transnistrenilor. Astfel, zeci de persoane s-ar fi mobilizat și s-au prezentat la judecătorie, unde au fost întâlniți de jurnaliștii postului de televiziune public din regiune și postului „ТСВ”, care ar fi filmat intenționat chipurilor celor veniți.

Mai mult, s-a stabilit că aceasta nu ar fi prima ședință de judecată pe dosar. „Ridică semn de întrebare către jurnaliștii, care nu s-au deranjat să informeze publicul despre ședințele de judecată care au avut loc anterior, dar s-au prezentat în instanță numai după ce s-a strecurat informația pe rețele de socializare despre data ședinței de judecată din 15 ianuarie”, a opinat un internaut pe un grup închis pe Facebook.

Totodată, societatea civilă a fost indignată că ședințele de judecată se vor desfășura într-o sală mică, unde nu vor încăpea cetățenii interesați de dosar, ca ulterior să poată fi făcute publice informații importante.

Sursa foto: Александр Самоний/ Facebook

O nouă ședință de judecată a fost fixată abia peste o lună - pe data de 15 februarie 2018 la ora 09:00, anularea examinării dosarului în absența învinuitei și avocatului său fiind marcată de un episod. La întrebarea judecătorului, tatăl victimei a răspuns: „pe fetița mea nu o mai întorci, de aceea nu vreau să se transforme totul în politică”.

Realitatea.md amintește că, pe data de 30 septembrie 2017, un accident grav a avut loc în satul Parcani (Tiraspol), în urma căruia o adolescentă în vârstă de 15 ani a fost lovită mortal pe trecerea de pietoni de un automobil de marca Lexus, la volanul căreia se afla Irina Șkilniuk.

Tragedia a stârnit scandal și proteste din partea transnistrenilor, aceștia arătându-se nemulțumiți că autoritățile din regiune ar încerca să mușamalizeze cazul, șoferița fiind rudă cu persoane importante de la conducerea regiunii. Ulterior, în presa transnistreană a apărut un video în care Irina Șkilniuk și-a recunoscut vina și susține că regretă decesul fetei.

CITEȘTE ȘI:

Scandal și proteste la Tiraspol, după ce o adolescentă a fost lovită MORTAL de un Lexus pe trecerea de pietoni (FOTO, VIDEO)

Evgheni Șevciuk a venit cu o reacție privind mușamalizarea accidentului, care a provocat scandal și proteste la Tiraspol

Șoferița „Lexus”-ului, care a tamponat mortal o adolescentă dintr-o localitate de lângă Tiraspol, și-a recunoscut vina (VIDEO)

Anchetatorii de la Tiraspol fac „lumină” în cazul șoferiței Lexusului care a tamponat mortal o adolescentă în această toamnă (FOTO, VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile