Logo Realitatea.md

Ce a declarat tatăl lui Andrei Braguța în instanță? Avocații victimei: Toate părțile din dosar i-au adresat întrebări (VIDEO)

05 Decembrie 2017, 22:25 // Societate

O nouă ședință de judecată în cazul „Braguța” a avut loc astăzi, 5 decembrie, la Judecătoria Chișinău (sediul Centru). Astfel, completul de judecători, în frunte cu Ghenadie Pavliuc, a continuat cu audierea tatălui lui Andrei Braguța, bărbatul care a decedat în circumstanțe suspecte în Penitenciarul nr.16.

„Mărturiile lui coincid cu cele făcute la etapa urmării penale. Au fost niște întrebări de concretizare. Dumnealui a răspuns la aceste întrebări și consider că cu această audiere este suficientă pentru cercetarea cazului”, a declarat procurorul de caz Ruslan Lupașcu.

În același timp, avocații victimei au dat de înțeles că s-a aflat faptul că familia nu a fost pusă la curent cu informații importante din caz. „A avut loc o ședință, unde toate părțile din dosar i-au adresat întrebări în legătură cu circumstanțele acestui caz și astăzi s-a aflat că din momentul reținerii, dumnealui nu a fost contactat de niciun medic și nu a fost informat despre condițiile în care va fi deținut fiul său. Mă refer la faptul să i se comunice ce haine să îi transmită sau o altă listă de obiecte și la starea psihică a lui Andrei Braguța. Există obligația ca autoritățile, în momentul în care o persoană are nevoi evidente, să se asigure că ea are nevoie de îngrijiri medicale și să nu facă sarcina probațiunii”, a explicat unul din avocații Promo-LEX.

Realitatea.md amintește că trei inspectori ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie - Aurel Șapteboi, Aurel Isachi și Igor Orbu - municipiului Chişinău se află în arest la domiciliu. Cei trei sunt cercetați penal împreună cu alți patru deţinuţi care s-au aflat în aceeaşi celulă cu victima.

Andrei Braguța a fost reținut, la sfârșitul lunii august, pentru depășirea limitei de viteză, iar fiindcă s-ar fi luat la harță cu inspectorii de patrulare, a fost plasat în arest preventiv. Ulterior, familia sa a aflat că acesta a decedat în penitenciar. Circumstanțele decesului au ridicat mai multe suspiciuni, fiind inițiată o cauză penală de către Procuratura Generală. Acum, persoanele care se fac vinovate riscă de la 8 până la 15 ani închisoare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile