Logo Realitatea.md

Ce a declarat tatăl lui Andrei Braguța în instanță? Avocații victimei: Toate părțile din dosar i-au adresat întrebări (VIDEO)

05 Decembrie 2017, 22:25 // Societate

O nouă ședință de judecată în cazul „Braguța” a avut loc astăzi, 5 decembrie, la Judecătoria Chișinău (sediul Centru). Astfel, completul de judecători, în frunte cu Ghenadie Pavliuc, a continuat cu audierea tatălui lui Andrei Braguța, bărbatul care a decedat în circumstanțe suspecte în Penitenciarul nr.16.

„Mărturiile lui coincid cu cele făcute la etapa urmării penale. Au fost niște întrebări de concretizare. Dumnealui a răspuns la aceste întrebări și consider că cu această audiere este suficientă pentru cercetarea cazului”, a declarat procurorul de caz Ruslan Lupașcu.

În același timp, avocații victimei au dat de înțeles că s-a aflat faptul că familia nu a fost pusă la curent cu informații importante din caz. „A avut loc o ședință, unde toate părțile din dosar i-au adresat întrebări în legătură cu circumstanțele acestui caz și astăzi s-a aflat că din momentul reținerii, dumnealui nu a fost contactat de niciun medic și nu a fost informat despre condițiile în care va fi deținut fiul său. Mă refer la faptul să i se comunice ce haine să îi transmită sau o altă listă de obiecte și la starea psihică a lui Andrei Braguța. Există obligația ca autoritățile, în momentul în care o persoană are nevoi evidente, să se asigure că ea are nevoie de îngrijiri medicale și să nu facă sarcina probațiunii”, a explicat unul din avocații Promo-LEX.

Realitatea.md amintește că trei inspectori ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie - Aurel Șapteboi, Aurel Isachi și Igor Orbu - municipiului Chişinău se află în arest la domiciliu. Cei trei sunt cercetați penal împreună cu alți patru deţinuţi care s-au aflat în aceeaşi celulă cu victima.

Andrei Braguța a fost reținut, la sfârșitul lunii august, pentru depășirea limitei de viteză, iar fiindcă s-ar fi luat la harță cu inspectorii de patrulare, a fost plasat în arest preventiv. Ulterior, familia sa a aflat că acesta a decedat în penitenciar. Circumstanțele decesului au ridicat mai multe suspiciuni, fiind inițiată o cauză penală de către Procuratura Generală. Acum, persoanele care se fac vinovate riscă de la 8 până la 15 ani închisoare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1377 0.0278%
USD USD 16.5266 0.2451%
RUB RUB 0.2633 -1.6069%
RON RON 4.3282 0.0439%
UAH UAH 0.6304 0.1112%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
10 apr, 17:32 //

Foto: captură YouTube Un bărbat din Canada și-a dus Mercedesul la service și a uitat camera de filmat deschisă. Ce a descoperit (VIDEO)

02 apr, 11:54 //

Replici de la ședința Primăriei: „Să nu-mi citiți aici lecții despre cum oamenii trebuie să se roage la morminte” (VIDEO)

20 apr, 12:36 //

UPDATE Incendiul de pe strada Academiei din cartierul Telecentru a fost LOCALIZAT! (FOTO/VIDEO)

20 apr, 13:33 //

UPDATE: Incendiul de la Complexul „Lunedor” a fost lichidat. Cauzele producerii incidentului urmează a fi stabilite (FOTO/LIVE)

20 apr, 07:45 //

NO COMMENT! Vladimir Voronin, despre Ion Ceban: „Specialitatea lui e magafonul. În afară de bâl-bâl-bâl nu știe nimic” (VIDEO)

23 apr, 07:05 //

Foto: telemundonuevainglaterra.com HOROSCOP 23 - 29 aprilie: Două zodii vor da lovitura în ultima săptămână din aprilie. Viața li se schimbă radical

06 apr, 14:00 //

Foto: Panilino/ Facebook Directorul „Panilino”, după perchezițiile Poliției Capitalei: Scopul a fost să ne distrugă, să nu mai vindem nici pască, nici cozonac...” (VIDEO)

19 apr, 09:34 //

Foto: PCCOCS UPDATE: Salarii în plic și meciuri trucate! Personalul clubului FC Dacia Chișinău și fotbaliștii, audiați după perchezițiile PCCOCS și INI (FOTO)

28 mar, 11:03 //

Foto simbol Flux de demisii la CNA! Bogdan Zumbreanu: „Regret că pleacă angajați cu o bogată experiență”. Explicația!

05 apr, 17:15 //

Foto: BBC Răsunător! Iulia Skripal a făcut prima declarație după ce a ieșit din comă. Cum a reacționat când a fost întrebată despre otrăvirea cu „Novichok”