Logo Realitatea.md

Ce decizie a luat PDM în privința susținerii unui candidat anume în turul II al alegerilor din Capitală (VIDEO)

22 Mai 2018, 12:06 // Actualitate

Partidul Democrat din Moldova refuză să facă public decizia prin care ar susține pe un candidat anume la alegerile locale turul din municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de către reprezentantul PDM, Vladimir Cebotari, în cadrul briefingului săptămânal.

Cebotari, a declarat că membrii PDM au luat decizia a nu face public acest lucru din anumite considerente cu care unii actori politici ar putea specula, însă a menționat că se vor organiza întruniri cu reprezentanții din teritoriu ai PDM unde li se va comunica decizia fracțiunii în privința alegerilor din turul II.

„La ședința de astăzi a partidului am luat decizia de a nu comunica opțiunea PDM-ului, pentru că nu dorim ca alții să comunice în numele nostru și într-o manieră schimonosită, iar membrii să înțeleagă în mod greșit. Comunicarea cu membrii de partid se va face direct. Nu am avut favoriți nici la Bălți, nici la Chișinău și încă nu avem favoriți pentru turul doi al alegerilor din Chișinău. Comunicarea cu membrii noștri de partid se va face direct chiar din această săptămână, prin intermediul organizațiilor teritoriale.”, a afirmat Cebotari.

Realitatea.md amintește că, după ce 100% din procesele verbale ale alegerilor locale din Chișinău au fost procesate, s-a stabilit că va avea loc turul II, iar bătălia pentru fotoliul de primar se va da între candidatul PSRM, Ion Ceban, care a acumulat 40,97% și cel al PPDA, Andrei Năstase, care a acumulat 32,12%.

Până acum, pentru Andrei Năstase și-au anunțat susținerea Constantin Codreanu, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile locale din Capitală, Anatol Șalaru, preşedintele executiv al PUN, Valeriu Munteanu, la fel fost candidat la funcţia de primal al municipiului Chişinău din partea Partidului Liberal, și Valeriu Ghilețchi, vicepreședintele Parlamentului.

Citeste tot despre: alegeri, Chisinau, decizie, PDM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile