Logo Realitatea.md

Ce nu are voie să facă Dorin Chirtoacă sub control judiciar? Judecător: Să nu meargă la locul de muncă și să nu... (VIDEO)

11 Noiembrie 2017, 17:31 // Societate

Magistratul Alexandru Negru, care judecă dosarul „Chirtoacă”, a enumerat o serie de condiții pe care trebuie să le respecte primarul general suspendat, după ce l-a anunțat că este eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar pe un termen de 30 de zile.

Astfel, Dorin Chirtoacă nu are voie să părăsească localitatea unde își are înregistrat domiciliul, mun. Chișinău, decât în condițiile stabilite de către instanța de judecată.

„Să comunice imediat instanței de judecată orice schimbare de domiciliu. Să nu meargă la locul de muncă, la domiciliu sau în alte locuri unde se află permanent sau temporar persoanele care figurează în prezenta cauză penală și care sunt indicate în lista probelor părții acuzării. Să se prezinte în instanța de judecată ori de câte ori este citat. Să nu intre în legătură cu persoanele care figurează în prezenta cauză penală și care sunt indicate în lista probelor acuzării. Să nu săvârșească acțiuni de natură să împiedice aflarea adevărului în procesul penal. Încălcarea sau eschivarea de la obligațiile stabilite prin încheiere va duce la aplicarea unor măsuri preventive mai aspre în privința sa”, a pronunțat Alexandru Negru.

Mai mult, după ce vor expira cele 30 de zile, primarul este obligat să prezinte instanței de judecată nu mai târziu de 13 noiembrie 2017, ora 09:00, pașapoartele internaționale valabile eliberate pe numele său de Republica Moldova și statul român, acestea urmând să fie verificate.

Realitatea.md amintește că Dorin Chirtoacă este învinuit în dosarul „parcărilor cu plată din Chișinău”, dar și pe o altă cauză penală, fiind învinuit de trafic de influență și corupție. În ambele cazuri, se declară nevinovat.

Acesta a fost reținut pe data de 25 mai, iar la 28 iulie, a fost suspendat din funcția de primar general al Capitalei, în urma unui demers al procurorilor anticorupție, funcția fiind preluată de viceprimarul Nistor Grozavu și, ulterior, transmisă ex-șefei de la Gas Natural Fenosa, Silvia Radu.

Până în prezent, s-a aflat în arest la domiciliu, însă, pe data de 10 noiembrie, cu o săptămâna înainte de referendumul convocat împotriva sa, primarul a fost eliberat sub control judiciar. 

CITEȘTE ȘI:

Dorin Chirtoacă, eliberat sub control judiciar. Decizie pronunțată acum câteva minute! (VIDEO)

Nu-i vine să creadă că a fost eliberat sub control judiciar?! Chirtoacă: „Ceva nu este în regulă” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4049 0.3492%
USD USD 16.5578 0.1421%
RUB RUB 0.2905 1.5024%
RON RON 4.3725 0.3419%
UAH UAH 0.6304 0.3183%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile