Logo Realitatea.md

Ce nu te lasă legea să mănânci în funcție de țara în care te afli: De la M&Ms până la Kinder Surprise și Ketchup //FOTO

16 Aprilie 2018, 10:53 // Life

Există tot felul de alimente cu care suntem obișnuiți, însă în alte țări putem doar să visăm la ele: de la M&Ms până la Kinder Surprise și Ketchup.

Guma de mestecat e ilegală în Singapore

În anii ’90, în Singapore au fost emise mai multe legi cu scopul de a îmbunătăți curățenia de pe insulă. Printre aceste legi se numără interzicerea scuipatului, graffiti-ului și a gumei de mestecat. Totuși, gumele dentare și cele cu nicotină pot fi procurate din farmacii.

În Suedia nu poți mânca M&Ms

În 2016, curtea de judecată suedeză a oferit dreptate firmei Mondelez în disputa cu Mars Incorporated, firma care produce M&Ms. Mondelez deja vindea arahide în ciocolată sub brandul Marabou, cu un ambalaj pe care era scris un singur „m”. Cei de la Mondelez se temeau că va apărea o confuzie între produsele lor și M&Ms, motiv pentru care acestea din urmă au fost banate.

În SUA nu vei găsi ouă Kinder Surprise

Ouăle Kinder cu surpriză au fost desemnate drept un „pericol de înec” de către Food and Drug Administration. O lege veche din anul 1938 precizează că sunt ilegale toate dulciurile care conţin în interior părţi necomestibile, ce pot fi uşor înghiţite de cei mici.

Totuși, ouăle Kinder Joy, care conțin două jumătăți ambalate individual, sunt permise.

Colorantul alimentar e interzis în multe țări europene

În 2010, Parlamentul European a interzis folosirea de coloranți alimentari în alimentația copiilor. Decizia a venit ca urmare a unor studii care arătau o legătură între coloranții artificiali și hiperactivitatea copiilor.

Nu poți mânca samosas în sudul Somaliei

Grupul islamic extremist Al-Shabab, care controlează mare parte din țară, a interzis în 2011 vânzarea de samosas. Motivul exprimat a fost îngrijorarea pentru sănătatea oamenilor, din moment ce unii vânzători erau acuzați că prepară samosas cu carne de pisică. Totuși, grupul ar fi spus și că samosas sunt prea occidentale.

Samosas sunt produse de patiserie din India și Pakistan, umplute cu diverse ingrediente. Aluatul este adesea un amestec tradițional de apă cu făină de grâu, umplut apoi cu mâncare gătită sau fiartă

Copiii din Franța pot rareori să mănânce ketchup

Guvernul francez a hotărât să promoveze mâncatul sănătos și să protejeze bucătăria galică, așa că a interzis copiilor să mănânce ketchup în cantinele școlare. Ei pot mânca ketchup doar cu cartofi prăjiți – iar aceștia sunt serviți doar o dată pe săptămână.

Comisia Europeană a interzis jeleurile cu fructe la pahar

Vânzarea și consumul de jeleuri cu bucățele de fructe au fost interzise. Motivul? Ar putea prezenta un risc de înec. Paharele cu jeleu au fost desemnate periculoase și de FDA.

Foie gras nu poate fi consumat decât în unele țări

Foie gras e o delicatesă care există din pricina practicii mai puțin etice de a hrăni forțat gâștele și rațele. Din acest motiv, producția de foie gras este interzisă în Cehia, Danemarca, Finlanda, Germania, Italia, Luxembourg, Norvegia, Polonia, Turcia și Marea Britanie.

Pe scurt, foie gras reprezintă un preparat fin făcut din ficatul de rață sau de gâscă. Foie gras-ul este fin, delicat, cremos și se servește cel mai bine pe pâine prăjită, alături de un pahar de vin roșu.

Alimentele fără grăsimi cu aditivul olestra sunt interzise în multe țări europene și în Canada

În anii ’90, chipsurile Pringles fără grăsimi conțineau aditivul olestra. FDA permitea folosirea aditivului cu condiția ca pe etichetă să scrie „Olestra poate cauza crampe abdominale și scaune moi”. Astfel, aditivul a fost asociat automat cu probleme gastrointestinale, așa că a fost interzis în țările europene și în Canada.

Sursa: Playtech

Citeste tot despre: alimente, alimente interzise
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5491 0.7810%
USD USD 17.2140 0.2837%
RUB RUB 0.2679 2.1739%
RON RON 4.1133 1.0316%
UAH UAH 0.6345 -0.8129%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile