Logo Realitatea.md

Ce zice administrația Mănăstirii Saharna referitor la scrisorile creștinilor găsite printre frunze și gunoi (FOTO)

19 Septembrie 2017, 13:58 // Societate

Administrația Mănăstirii Saharna a venit cu o reacție referitor la informațiile apărute în presă privind imaginea cu scrisorile creștinilor găsite într-o groapă cu gunoi și frunze în apropierea mănăstirii. Mesajul a fost făcut public pe site-ul oficial al mănăstirii.

Foto: independent

„Asigurăm toți creștinii că pomelnicele lăsate pentru o perioadă anumită la preoții, pangarul mănăstirii sau trimise prin intermediul site-ului oficial al mănăstirii pe internet, sunt pomenite atâta timp cât este indicat în pomelnic ( 5 acatiste, 40 paraclise, 40 liturghii, etc. ) care sunt arse o dată în săptămâna într-un loc special amenajat pe teritoriul mănăstirii , iar ceea ce ține de „obiceiul” de a lăsa „dorințele” în crăpăturile din piatra a zidului mânăstirii rupestre – preoții mânăstirii nu duc nici o răspundere, încât acest obicei este „din popor”. Nu este binecuvântat de preoții mănăstirii și nu are nici o tangență cu pomelnicele lăsate pentru pomenire la Sfântă Mănăstire”, se arată în răspunsul oficial al administrației mănăstirii. 

Contactată de Realitatea.md, autoarea imaginii a declarat că astfel de movile cu scrisori sunt mai multe.

„Initial ne gândeam că poate e o gunoişte, soțul a ridicat câteva și le-a citit, și normal ca ne-am dat seama că sunt dorințele oamenilor care vin aici cu gânduri bune, cu credință în suflet care poate au și dorințe ascunse. Personalul din mănăstire nu reactionează nici într-un fel”, a menționat femeia.

Amintim că acum câteva zile, unul dintre internauți a publicat o imagine susținând că mai multe scrisori a creștinilor au fost observate printre frunze și gunoi în apropierea Mănăstrii Saharna.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5039 0.3539%
USD USD 17.3387 -0.1974%
RUB RUB 0.3011 -0.5943%
RON RON 4.4644 0.0829%
UAH UAH 0.6544 -0.2135%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile