Logo Realitatea.md

Cea de-a treia ediție a hackatonului media ”Puterea a cincea” s-a desfășurat la Chișinău. Află cine sunt câștigătorii (VIDEO)

17 Iulie 2017, 11:25 // Tech

Kreyon, NowTime și Di'Art sunt echipele desemnate câştigătoare ale celui de-al treilea Hackathon de media ”Puterea a cincea”, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent și Internews în perioada 14-16 iulie, la Tekwill. 

Cele trei echipe desemnate câștigătoare vor beneficia de premii a câte 4000 $ pentru implementarea proiectelor.

Câştigătorii au fost selectaţi, după ce, timp de trei zile, 72 de participanți din Republica Moldova au muncit la elaborarea unor proiecte IT, aplicaţii web sau mobile, care ar ajuta presa să câștige bani din conținutul online.
 
La eveniment au fost prezenţi experți naționali și internaționali din domeniile IT, design şi media, care le-au acordat asistență echipelor. De asemenea, aceştia au avut prezentări și master-class-uri pe teme precum: ce și cum să procedăm pentru și cu ajutorul audienței; ce este, cum funcționează și cum este creată metoda de monetizare Native Advertising; procesul de lucru de la știre la trafic și entertainment; metoda de Crowdfunding, etc.

Membrii juriului au fost Cornelia Cozonac, președinta Centrului de Investigații Jurnalistice (R. Moldova), Dona Școla, co-fondatoarea Generator Hub și Asociația DNT (R. Moldova), Dmytro, Tuzhanskyi, expert media (Ukraina), Jakub Gornicki, Outriders (Polonia) și Răzvan Băltărețu VICE (România), vor vota fiecare proiect bazându-se pe următoarele criterii: utilitatea, fezabilitatea proiectului, cât de inedit este și progresul atins de echipă în timpul hackathonului.
 
Juriul a apreciat proiectele în baza criteriilor de utilitate, fezabilitatea proiectului, cât de inedit este și progresul atins de echipă în timpul hackathonului.
 
La hackathon s-au înscris 22 de echipe, dintre care în competiţia finală au participat 14 echipe din diverse domenii de activitate: IT, jurnalism, comunicare, biblioteconomie, societate civilă etc. Lista participanților înscriși la hackathon poate fi vizualizată aici.

Hackathonul „Puterea a cincea”, ediția a treia, este organizat în parteneriat cu Tekwill și cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5276 0.0415%
USD USD 16.9232 0.2417%
RUB RUB 0.2654 -0.0377%
RON RON 4.1812 -0.0167%
UAH UAH 0.6438 1.0199%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile