Logo Realitatea.md

Ceban, despre decizia de a nu valida mandatul primarului ales: E ilegală, dar e în favoarea lui Năstase! „Oricum nu ar fi făcut mare treabă la Primărie” (VIDEO)

20 Iunie 2018, 11:33 // Politica

Candidatul Partidului Socialiștilor la alegerile legale noi din Chișinău, Ion Ceban, califică decizia de ieri a instanței de judecată, prin care nu se validează mandatul primarului ales Andrei Năstase, drept una ilegală. Acesta susține că prin contestațiile depuse nu s-a cerut excluderea candidatului sau anularea rezultatelor alegerilor, ci doar constatarea anumitor încălcări. 

Foto simbol

Ceban spune că decizia instanței este una care-l defavorizează și pe el: „Așteptăm motivarea pentru că am văzut tot felul de declarații. Poziția noastră este următoarea: chiar dacă au fost unele încălcări, acestea urmau a fi doar constatate. Ce ține anularea rezultatelor alegerilor, din asta reiese că nici eu nu am avut dreptul să particip, deși eu nu am avut nicio încălcare. Cerem de a se anula în întregime această hotărâre”, a declarat Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă.  

Mai mult, Ceban declară că, în opinia lui, unul dintre principalii beneficiari ai deciziei magistraților este Andrei Năstase: „El acum se victimizează, dar oricum nu ar fi făcut mare treabă la Primărie. Cel mai mult, în urma deciziei instanței, are de pierdut PSRM, pentru că guvernarea, PDM nemijlocit, a utilizat acest lucru. Se păstrează status quo al guvernării asupra primăriei”, a spus socialistul.

Fostul candidat la alegerile locale noi din capitală susține că așteaptă decizia motivată a instanței și că juriștii PSRM o vor contesta chiar azi la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că, magistrații de la Judecătoria sectorului Centru au decis ieri că legalitatea rezultatelor alegerilor locale noi din capitală nu a fost confirmată, astfel, mandatul primarului ales Andrei Năstase nu a fost validat. 

Andrei Năstase consideră, de asemenea, că decizia este una ilegală. Acesta a spus că o va ataca la Curtea de Apel și că va organiza proteste în masă. 

Năstase a câștigat alegerile locale noi din Chișinău în fața lui Ceban cu un rezultat de 52%. 

Vezi și:

Dodon, despre invalidarea mandatului lui Năstase: „A fost victimizat și izbăvit de povara conducerii Chișinăului, cu care nu s-ar fi isprăvit

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile