Logo Realitatea.md

Ceban, așteptându-l pe Năstase la Arcul de Triumf… ”Sper că va veni mâine” (VIDEO)

23 Mai 2018, 16:25 // Stiri

La a doua zi de dezbateri, inițiate de Ion Ceban, candidatul PSRM la funcția de primar al municipiului Chișinău, contracandidatul său din partea PPDA și PAS, Andrei Năstase nu s-a prezentat la eveniment. În speranța că Andrei Năstase se va alătura totuși dezbaterilor publice, Ion Ceban a ieșit la Arcul de Triumf și a vorbit despre planurile sale pentru Capitală. 

Astăzi, jurnalistul Gheorghe Gonța a anunțat pe pagina sa de Facebook că a acceptat propunerea de a modera dezbaterea de la ora 12.00 în fața Arcului de Triumf: ”Din această campanie trebuie de făcut spectacol, aşa că vom face show!”.

Întâmplător sau nu, Platforma ”Demnitate și Adevăr” în frunte cu Andrei Năstase, a susținut astăzi o conferință de presă la aceeași oră stabilită pentru dezbateri, adică la ora 12.00. Evenimentul a avut loc la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt cu strada Armenească. 

Cu toate acestea, Ion Ceban a spus că îl va aștepta pe Andrei Năstase și mâine, în același loc. 

”Mulțumesc prezentatorului de la TVC21, Gheorghe Gonța, care a venit să modereze discuția. Și sper că e dispus să o facă în continuare, cu orice propunere, întrebare. Mă bucur că astăzi au fost zeci de persoane prezente, au fost mai mulți reprezentanți ai societății civile – domnii Ungureanu, Costandachi, Tofilat, Voznoi, Pașa și alții. Am răspuns la toate întrebările, inclusiv la cele ce au vizat subiectul construcțiilor ilegale, lupta împotriva corupției și altele. Și am oferit soluții pentru rezolvarea acestei probleme. Toată discuția poate fi privită mai jos. Andrei Năstase, iarăși, nu a venit. Sper că va veni mîine și vom discuta subiectele ce țin de municipalitate. Reiterez, sunt dispus să particip la dezbateri, în orice format, chiar și cu participarea analiștilor politici, la Jurnal TV. Îmi pare rău că se discută despre mine în absența mea. Ne vedem mâine, la ora 12.00, să discutăm despre transport, cel putin acest subiect a fost solicitat. Scrieți dacă sunt și alte propuneri, întrebări”, susține Ion Ceban.

Amintim că în urmă cu două zile, socialistul l-a invitat pe Năstase să discute exclusiv despre Capitală.

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari a declarat presei că Andrei Năstase va participa la orice dezbatere, ci doar la cele organizate de către mass-media.

Realitatea.md menționează că alegerile locale noi turul doi în municipiul Chișinău vor avea loc la data de 3 iunie curent, după ce Comisia Electorală Centrală a adoptat o decizie în acest sens.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5662 -0.4877%
USD USD 17.7303 0.0090%
RUB RUB 0.2870 0.1745%
RON RON 4.0937 -0.5055%
UAH UAH 0.7260 0.0276%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile