Logo Realitatea.md

CEC a acreditat mai mulți observatori naționali și internaționali la alegerile locale noi din 20 mai (VIDEO)

15 Mai 2018, 22:58 // Stiri

Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat în cadrul ședinței de astăzi ai mulți observatori naționali și internaționali pentru monitorizarea alegerilor locale noi care vor avea loc pe data de 20 mai curent.

Astfel, până în prezent, CEC a acreditat 51 de observatori internaționali din partea a 17 instituții și 687 de observatori naționali din partea a cinci asociații obștești. Lista integrală o puteți vizualiza aici.

În cadrul aceleiași ședințe, Comisia, a examinat și rapoartele financiare ale concurenților electorali la situația din 11 mai, curent. În urma verificării, CEC, a stabilit că, Partidul Democrat, Partidul Politic „ȘOR”, Partidul Politic Partidul Popular, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Național Liberal, Partidul Politic „Partidul Socialiștilor”, Partidul Politic Partidul Nostru, Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”, Partidul Politic Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Liberal și Partidul Politic ”Partidul Ruso-Slavean din Republica Moldova”, s-au conformat prevederilor Regulamentului privind finanțarea campaniilor electorale.

De asemenea, CEC a avertizat partidele politice Partidul Național Liberal și Partidul Politic „Democrația Acasă” pentru încălcarea termenului de depunere a Raportului privind veniturile și cheltuielile din campania electorală.

Totodată, membrii Comisiei au aprobat hotărîrea de confirmare a trezorierilor din partea Partidului Politic „Partidul Ruso-Slavean din Republica Moldova” și din partea Partidului Politic „Democrația Acasă”.

Alte hotărâri aprobate astăzi au vizat modificarea componența Consiliului electoral al circumscripției electorale comunale Volovița, raionul Soroca și atribuirea mandatelor de consilier în consiliile locale din mai multe localități.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6156 -0.2000%
USD USD 16.7892 -0.0631%
RUB RUB 0.2479 -0.2013%
RON RON 4.2193 -0.3378%
UAH UAH 0.5969 -0.0335%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile