Logo Realitatea.md

Cei din sectorul Buiucani, puși pe jar! Mașini de poliție au pornit în toate direcțiile (VIDEO)

11 Septembrie 2017, 20:45 // Societate

Poliția în stradă! Inspectoratul de Poliţie Buiucani al DP mun. Chişinău a organizat şi desfăşurat mai multe activităţi, în vederea descurajării comportamentului delicvent, combaterii fenomenului infracţional, consolidării dialogului cu cetăţenii, creşterii gradului de siguranţă în comunitate şi îmbunătăţirea cooperării cu alţi specialişti din domeniile de interes social care activează la nivel local.

Embed:

În cadrul măsurii, poliţiştii au verificat la domiciliu persoanele aflate în monitorizarea poliţiei (părinţi, copii delicvenţi și în situaţie de risc, posesorii de arme neconformaţi). Au fost vizitate victimele violenţei în familie cu acordarea asistenţei şi suportul acestora conform competenţei, verificând respectarea ordonanţelor de protecţie, ordinelor de restricţie de urgenţă, precum şi desfăşurarea lucrului individual de prevenţie cu agresorii familiali.

Au fost supuse verificării construcţiile nefinisate, modalitatea de asigurare a pazei, precum şi dacă nu sunt utilizate arme contrar destinaţiei. Întru sporirea nivelului de încredere în rândul adolescenţilor privind activitatea şi imaginea Poliţiei, a fost desfăşurată o activitate informativă cu elevii liceului „Hyperion” din or. Durleşti, unde 200 copii au fost familiarizaţi cu sarcinile de bază a poliţiei şi modalitatea de audiere a minorilor martori, cu încurajarea acestora la conlucrare, exlicându-le cât de utili pot fi fiecare din ei la preîntâmpinarea şi descoperirea infracţiunilor.

Totodată, conducerea Inspectoratului s-a întrunit cu administraţia publică locală a or. Durleşti, unde au fost invitaţi liderii şi membrii Sectoarelor de Vecinătate, cu aprecierea reuşitelor şi identificarea problemelor existente.

Ofiţerii de urmărire penală s-au deplasat la domiciliul victimelor pe cauzele penale aflate în gestiune şi i-au informat despre mersul urmăririi penale, acţiunile desfăşurate, precum şi identificarea cazurilor neînregistrate din diverse motive, iar ofiţerii de investigaţii au verificat persoanele ce prezintă interes pentru poliţie (persoane anterior condamnate, persoane predispuse la săvârşirea infracţiunilor); precum şi verificarea persoanelor aflate în căutare, stabilirea noilor informaţii sau circumstanţe privind persoanele dispărute fără veste şi care se eschivează de la urmărirea penală.

Citește și:

Sectorul Ciocana, „scotocit” în lung și-n lat de Poliția Capitalei. Polițist: Sarcina noastră este să verificăm (VIDEO)

După Ciocana, a venit și rândul sectorului Râșcani! Poliția Capitalei a scotocit în fiecare colțișor

„Poliția în stradă” pe teritoriul sectorului Centru - procese verbale pentru prostituate și amenzi pentru agenți economici (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7184 0.0000%
USD USD 16.9234 0.0000%
RUB RUB 0.2988 0.0000%
RON RON 4.4553 0.0000%
UAH UAH 0.5879 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile