Logo Realitatea.md

Ceilalți suspecți din dosarul „coruperii judecătorilor”, printre care medicul Scarlat și avocata Agatii, în arest preventiv (VIDEO)

25 Octombrie 2018, 16:49 // Societate

Judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) a admis integral demersurile procurorilor anticorupție în privința celorlalți patru suspecți din dosarul „coruperii judecătorilor”.

Astfel, medicul Vadim Scarlat, avocata Nadeja Agatii, dar și asistentul judiciar și un inculpat dintr-un dosar au fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Unii vor ispăși măsura în Penitenciarul nr. 13 din Capitală, alții în izolatorul CNA.

Avocata, inculpatul şi asistentul judiciar sunt învinuiţi de transmiterea şi intermedierea transmiterii unor sume de bani magistraţilor pentru ca aceştia să ia decizii favorabile în privinţa unor terţi. 

Totodată, medicul este învinuit că i-a transmis unui magistrat, prin intermediul asistentului judiciar, 2000 de euro pentru ca primul să dea o soluţie favorabilă într-un dosar în care avea calitate de învinuit. 

Anterior, judecătorul de instrucție a hotărât plasarea în arest preventiv în izolatorul CNA pe un termen de 30 de zile a judecătoarei Liubovi Brânză de la Curtea de Apel Chișinău.

Alte două judecătoare - Svetlana Tizu și Victoria Hadârcă - au primit câte 20 de zile de arest în izolatorul CNA și ultimele două judecătoare - Ludmila Ouș și Galina Moscalciuc - au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Procurora Vera Chirandă, vizată în același dosar, la fel a primit 30 de zile arest la domiciliu.

Realitatea.md amintește că, în total, au fost reținute zece persoane în urma acțiunilor desfășurate de procurorii și ofițerii anticorupție la Curtea de Apel Chișinău, Judecătoria Chișinău (sediul Centru), Procuratura municipală, precum și la domicilii.

CITEȘTE ȘI:

Eduard Harunjen comentează perchezițiile: CINCI judecători sunt suspectați de acte de corupție

10 rețineri după o zi de percheziții la Curtea de Apel și Jud. Centru. Printre cei încătușați – cei cinci magistrați bănuiți de corupție

STOP CADRU Cum se numără mita în biroul unui judecător vizat de perchezițiile PA și CNA

Tranzacții imobiliare și donații... Averea celor cinci judecătoare reținute de procurorii și ofițerii anticorupție (DOC)

O procuroră, o avocată și un medic! Cine sunt ceilalți suspecți reținuți în dosarul „coruperii judecătorilor”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4587 0.3150%
USD USD 17.1904 0.1462%
RUB RUB 0.2632 0.3814%
RON RON 4.0920 0.5084%
UAH UAH 0.6361 -0.5628%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile