Logo Realitatea.md

Celula de criză continuă să activeze în regim non-stop: Cea mai complicată situație se atestă în raionul Cahul

25 Aprilie 2017, 20:46 // Actualitate

Aproximativ 26 de localități din șase raioane și UTA Găgăuzia rămân a fi neconectat la energia electrică. Totodată, celula de criză continuă să activeze în regim non-stop, fiind axată preponderent pe problema respectivă.

Cea mai complicată situație se atestă în raionul Cahul, unde a căzut o linie de tensiune înaltă, iar restabilirea acesteia va dura mai multe zile. Deși a fost găsită o soluție alternativă de furnizare a energiei electrice prin intermediul unei linii de intensitate mai mică, aceasta nu are capacitatea necesară pentru aprovizionarea tuturor localităților afectate. În context, Premierul a menţionat necesitatea folosirii  la maxim a generatoarelor existente.

În ceea ce privește localitățile afectate de intemperie din alte raioane, acestea urmează să fie reconectate pe parcursul zilei de astăzi, în acest scop fiind implicate 22 de echipe specializate. De asemenea, 150 de echipe vor verifica și testa funcționalitatea echipamentelor în toate localitățile afectate de calamitate.

Un alt aspect important gestionat de Celula de criză sunt riscurile de inundații din municipiul Comrat. În pericol sunt 635 de gospodării, iar în peste o sută au fost făcute deja intervenții pentru pomparea apei.

Referitor la starea drumurilor, a fost raportată blocarea traseului local L443 din raionul Strășeni, ca urmare a înnămolirii albiei râului Bâc. În context, Ministerul Mediului a menționat că în această zonă se înregistrează situații similare în cazul ploilor abundente, curățarea integrală a albiei râului Bâc fiind preconizată din contul unui grant oferit de România. Totodată, pe râul Bâc s-a intervenit în zona Anenii Noi, pentru a evita riscul de inundații.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2684 -0.6041%
USD USD 17.4021 -0.4331%
RUB RUB 0.2731 -0.2192%
RON RON 4.0326 -0.6186%
UAH UAH 0.7343 0.1910%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile