Logo Realitatea.md

Centru Multifuncțional la Ștefan Vodă. Peste 60 de mii de locuitori ai raionului vor beneficia de servicii publice moderne

09 Octombrie 2018, 17:03 // Societate

Peste 62 de mii de locuitori ai raionului Ștefan Vodă vor beneficia de serviciile publice moderne, în cadrul Centrului Multifuncțional inaugurat astăzi. Cetățenii vor avea acces la servicii de evidență și documentare a populației, înregistrare și licențiere a unităților de drept, înregistrare și evaluare a bunurilor imobile.

Foto: asp.gov.md

Edificiul este situat pe strada  N. Testemițanu, nr. 4. Clădirea are cca 600 m2 și a fost construită integral de către Agenția Servicii Publice. Aici conducătorii auto se pot adresa pentru preschimbarea permisului de conducere. Cetățenii vor fi deserviți la 17 ghișee, iar deservirea solicitanților se va efectua prin sistemul electronic automatizat „Rând electronic”.

La ceremonia de inaugurare a centrului au participat deputatul Igor Vremea, președintele raionului Nicolae Molozea și conducerea ASP.

În debutul discursului său, directorul ASP Sergiu Railean a declarat că, „reforma serviciilor publice este o prioritate a guvernării actuale și de accea s-a decis crearea Agenției Servicii Publice, ca cetățenii să aibă acces la servicii moderne într-un singur loc”. El i-a mulțumit deptatului prezent pentru susținerea legilor prin care au fost simplificate procesele de prestare a serviciilor publice, iar autorităților locale pentru deschidere și colaborare în vederea  construirii centrului multifuncțional.

Reamintim că în toate centrele multifuncționale ale ASP este disponibilă programarea prealabilă. Cetățenii se pot înscrie prin intermediul paginii web oficiale a Agenţiei, telefonic la numerele  de contact afișate în compartimentul „Informaţii utile/Subdiviziuni teritoriale” sau prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 0.0000%
USD USD 17.1322 0.0000%
RUB RUB 0.2559 0.0000%
RON RON 4.0703 0.0000%
UAH UAH 0.6291 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile